Sokkoló videón a kompkatasztrófa áldozatai

komp katasztrófa Korea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felvételt az egyik 17 éves áldozat édesapja tette közzé.

Sokkoló videó került elő az április közepén történt kompkatasztrófáról. A felvételt egy 17 éves diák, Park Su-hyeon készítette, ezt az édesapja juttatta el a The Associated Press-hez - írja az NBC news. A videón a diákok a mentőmellényen viccelődnek, azt kérdezgetik egymástól, hogy meg fognak e- halni, és ez akkor most a Titanic?

Egyelőre nem tudni pontosan, miért is történt a töbszáz ember halálát okozó katasztrófa. Április utolsó napján a dél-koreai hatóságok azt közölték, hogy a maximálisan javasolt teher háromszorosa volt a kompon. Egyelőre még csak vizsgálják, hogy ez a túlterhelés okozta -e a balesetet.

Parancsra hagyta el a kompot a legénységhttp://www.life.hu/news/20140424-parancsra-hagyta-el-a-legenyseg-a-sullyedo-kompot-es-az-utasokat.htmlAz elsüllyedt dél-koreai komp legénységének egyik tagja azt mondta, a tengerészek parancsra hagyták el a süllyedő hajót, hátrahagyva a több száz utast, többségükben diákokat.NewsOrigoÚjabb megdöbbentő részletek a kompbalesetrőlhttp://www.life.hu/news/20140422-a-del-koreai-kompbol-mar-tobb-mint-100-holttestet-emeltek-ki.htmlA parti őrség tájékoztatása szerint eddig 113 holttestet emeltek ki a kompból. További 189 utast még keresnek, bár arra nincs remény, hogy közülük bárki is életben van. A katasztrófát 174-en élték túl. Közben kiderült: egy diáktól jöhetett az első vészjelzés.News--Összeverekedtek a rendőrökkel kompkatasztrófa áldozatainak a hozzátartozóihttp://www.life.hu/news/20140420-a-del-koreai-kompkatasztrofa-aldozatai-osszeverekedtek-a-rendorokkel.htmlA hozzátartozók azon háborodtak fel, hogy a hatóságok szerintük tehetetlenkednek a még mindig eltűntként nyilvántartott 256 utas keresése során.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.