Itt az első érettségibotrány

Forrás: Bódi Sylvi/Facebook -
modell diákok Bódi Sylvi angol emelt szintű érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érthetetlen és rossz minőségű szöveget kaptak az érettségizők angolból. Bódi Sylvi a Facebookján háborgott és panaszával nincs egyedül. Több diák is szülő is hatalmas hibának tartja a szövegválasztást és tervezik, hogy jogí útra terelik.

Ahogy a Life.hu is megírta, a modell lelkesen készült az angol érettségire és minden percet kihasznált, hogy tanuljon. A vizsgára elégedetten érkezett, mert úgy érezte ő mindent megtett, ám ott mégsem úgy sültek el a dolgok, ahogy azt remélte.

Forrás: Bódi Sylvi/Facebook

"Angolból közép- és felsőfokú, illetve egy nemzetközi nyelvvizsgával rendelkezem, de ilyen brutális esettel még nem volt dolgom! Szomorú, hogy nagyon sok diák sorsa pecsételődhet meg egy ilyen rossz minőségű, esetlegesen szánt szándékkal megnehezített hanganyag miatt... Hiszen nem arról van szó, hogy nem ismeri azokat a szavakat, amelyek elhangzottak és amelyeket be kellett volna írnia, hanem a technikai lehetőségek nem voltak megfelelőek. A teremben a magnótól legtávolabb, az átellenes oldalon ültem. A szöveghallgatás első feladatánál azt vettem észre, hogy nem hallok semmit a szövegből! Recsegett, ropogott a felvétel. Hogy ez most maga a hangfelvétel vagy éppen a lejátszó hibája volt-e, nem tudni. Ami kihallatszott belőle az pedig francia akcentussal, értelmezhetetlenül ejtve a szavakat, el lett hadarva" – írta Sylvi közösségi oldalán, és úgy tűnik, véleményével nincs egyedül.

Itt az első érettségibotrány

Több diák és szülő tervezi, hogy panaszt tesz az Oktatási Hivatalnál a csütörtöki, emelt szintű angolérettségi harmadik – a hallott szöveg értését tesztelő – része miatt. Az eduline-nak nyilatkozó érettségizők szerint a felvétel rossz minőségű volt, a beszélőket nem lehetett érteni, ezért többen jogi lépéseket is tennének. A Facebookon már létre is hoztak egy csoportot - írja az Eduline.hu, ahol tapasztalatokat is olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.