Puzsér kikelt magából: "A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság"

Forrás: VIASAT3 -
transzvesztita Puzsér Róbert Eurovíziós Dalfesztivál wurst
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puzsérnál kiverte a biztosítékot a "szakállas nő-jelenség". Facebook-oldalán igen hosszú kommentre szánta el magát. 

Férfiként női vagy nőként férfi testbe születni elképzelhetetlen emberi tragédia. Érzékeltetésképp egyetlen adat: a transzszexuálisok több mint egyharmada kísérel meg öngyilkosságot még mielőtt betöltené a tizennyolcadik életévét. Általában csak nagykorúként szereznek tudomást arról, hogy nincsenek egyedül ezzel a fajta teherrel, és ismerik meg a nemi identitászavar fogalmát. Ezután kezdődik a fájdalmas, legtöbbször mégis megváltó hatású átalakító műtétek és rendszeres hormonkezelések végeláthatatlan sora, miközben a gonosz ostobaságtól táplált sötét előítéletek - melyeket gyerekkora óta tapasztal - tovább szorongatják a pszichéjét mindaddig, míg azokkal is megtanul együtt élni.

Aztán eljön a nap, melyen a szakállas Thomas Neuwirth nagyestélyiben a színpadra lép, hogy valami félmilliárd ember előtt előadjon egy szar popslágert. Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva. A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság.

Forrás: VIASAT3

Ez a semmiből előrántott kreatúra azt hazudja a színpadon, hogy nem létezik szexus, hogy nincsenek nemek. Ő a maga részéről legalábbis nem választ. Vagy ha nagyon muszáj választani, akkor mindkettőt kéri. Pedig félférfi-félnő nincsen...

Persze nem mindenki ért egyet Puzsérral - az Eurovíziós Dalfesztivál honlapján a különc előadó a hideg mellett azért sok meleget is kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.