Vélemények az Eurovíziós Dalfesztivál idei győzteséről, a "szakállas nőről"

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand -
győztes vélemény Eurovíziós Dalfesztivál Conchita Wurst
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kap hideget-meleget az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese, az osztrák Conchita Wurst, avagy a "szakállas nő" - derül ki az esemény facebook oldalán született kommentekből.

Míg Kállay-Saunders András, a magyar versenyző az ötödik lett, addig igencsak megosztja az egész világot a transzvesztita Wurst győzelme. Ez persze várható volt - a világ mémgyárait is megihlette -, de ne felejtsük el: a világon rá, illetve az ő dalára szavaztak a legtöbben. De a kommentekből az is kiderül, hogy sokan a görögöket és az oroszokat tartották a legesélyesebbnek. Íme, néhány vélemény a "szakállas nőről" pro és kontra.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az eseményről készült összefoglalónkat ITT olvashatod.

Az egyik kommentelő szerint valami baj van Európával, ha egy Wurst-féle ember megnyerhette a versenyt, de vannak akik szerint Európa végre bizonyított toleranciából. Sokan büszkék Európára, és imádják az énekes(nő) dalát, míg mások az este nyújtott teljesítmény helyett inkább a győztes nemi hovatartozását hangsúlyozzák. Számos rajongó gratulál a nemzetközi facebook oldalon a győztesnek, sokak szerint ugyanis az ő dala volt a legerősebb a mezőnyben, sőt, a legjobb előadónak is az osztrák versenyzőt tartották, de ahogyan már megszokhattuk, bő számmal akadnak olyanok is, akik szerint szégyen és gyalázat, hogy ez a győzelem ma Európában megtörténhetett és azt sem rejtik véka alá, hogy szeirintük gyomorforgató a Wurst-jelenség.

Ki nyerje a VV6-ot?

Akárhogy is, az 1998-as győztes Dana International transzexuális előadó győzelme annak idején szintén nagy port kavart, de a győztes dalt a mai napig számos rádióadó játsza, nem véletlenül.

Összeállt az eurovíziós döntő teljes mezőnyehttp://www.life.hu/kult/20140508-kallay-saunders-andras-a-koppenhagai-eurovizios-dalfesztivalon-ezekkel-az-orszagokkal-versenyez.htmlAhogy megírtuk, Kállay-Saunders András kedden este bejutott koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiváljának döntőjébe. Versenytársainak egy része már akkor kiderült, csütörtök este pedig teljessé vált a mezőny. Több delegáció szerint nagy esély van arra, hogy jövőre Magyarország rendezi a versenyt, ugyanis sokak szerint a Running! kiemelkedik a mezőnyből. Mi nagyon szurkolunk! Kult--Megnyerhetjük az Eurovíziós Dalfesztiválthttp://www.life.hu/bulvar/20140301-a-dal-2014-gyoztese-kallay-saunders-andras-running-dala-az-eurovizios-dalfesztival-szavazasi.htmlA nemzetközi szavazások szerint jelenleg első helyen áll a Running. Optimista elképzelések szerint idén még arra is van sanszunk, hogy megnyerjük a dalversenyt. TV + BulvárOrigoKirály Linda mégis ott lehet az Eurovíziós Dalfesztiválonhttp://www.life.hu/bulvar/20140213-kiraly-linda-enekesno-kiesett-az-mtva-n-futo-a-dal-valogatomusorbol-most-azonban-testveretol-kiraly.htmlKirály Viktor meglepő elhatározásra jutott: ha megnyerné a válogatót, A Dalból kiesett nővérét maga mellé venné vokalistának, hogy együtt utazzanak Koppenhágába, a Eurovízió döntőjére. TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.