Kokainnyomok vannak az angliai ivóvízben

Forrás: Thinkstock -
drog kokain fájdalomcsillapító Nagy-Britannia gyógyszeripar ivóvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A drog egyre nagyobb mértékű használatára utal, hogy a kommunális szennyvízen keresztül, a tisztítás után is jól kimutatható mennyiségben kerül be az ivóvízbe - írja az Independent nyomán az Origo.

Az Independent egy olyan felmérésre hivatkozik, amely a gyógyszeriparban használatos vegyületek elterjedtségét vizsgálta az ivóvízben. A szakemberek a leggyakrabban használt fájdalomcsillapító, illetve egy epilepszia ellenes szer mellett azonban most már a kokain emberi emésztés utáni formáját is megtalálták. Ez ugyanaz, amelyet a drogteszteknél a vizeletben is keresnek.

Forrás: Thinkstock

A vegyszerek maradványai a vizelettel kerülnek a szennyvízbe, amelyet alapos tisztítás után juttatnak vissza az ivóvíz rendszerbe. A vizsgálatok egyetlen vegyület esetében sem mutattak ki veszélyes koncentrációt, a kokainszármazék aránya a határérték százezred részét sem éri el a tisztítás utáni ivóvízben, és nem jelent egészségügyi kockázatot.

Megdöbbentő fotók készültek a könnycseppekről http://www.life.hu/news/20140510-rose-lynn-fisher-megdobbento-fotokat-keszitett-a-konnycseppek-szerkezeterol.htmlElképesztő megállapításra jutott Rose-Lynn Fisher amerikai fotográfus, aki a saját és mások könnyeit kezdte el vizsgálni egy fénymikroszkóp segítségével.NewsOrigoÍgy pózol vadállatokkal a szépséghttp://www.life.hu/news/20140510-katerina-plotnikova-orosz-fotomuvesz-vadallatokkal-keszitett-gyonyoru-felveteleket.htmlAz orosz fotós Katerina Plotnikova élő vadállatok "közreműködésével" készített lenyűgöző képeket.NewsOrigoRepülőgépen szülte meg ikerbabáit egy orosz nőhttp://www.life.hu/news/20140510-a-terhessege-35-heteben-jaro-irina-vasylkovanal-a-polar-airlines-repulogepen-varatlanul-indult.htmlA terhessége 35. hetében járó Irina Vasylkovánál a Polar Airlines repülőgépen, váratlanul indult meg a szülés - írja a Dailymail. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.