Ilyen a rakott krumpli egy Michelin-csillagos séftől

Forrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo -
séf Onyx étterem rakott krumpli michelin csillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Gourmet Fesztiválon saját fogásaik bemutatása mellett a rakott krumpli minél változatosabb elkészítését mutatják majd be a sztárséfek, akik ízelítőt készítettek a rendezvény sajtótájékoztatóján. Az alapanyagok megegyeztek az otthon is használtakkal, valahogy mégis nagyon más volt az íze ennek a hagyományos magyar ételnek. Mi a titok?

Sármos fiatalember Széll Tamás, az Onyx étterem séfje, nem is értettük, hogy miért bújik el a konyha zárt világában. Miután megkóstoltuk a rakott krumpliját, jó döntésnek ítéltük, hogy főzéssel foglalkozik.

Forrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo

„A mi rakott krumplink attól speciális, hogy pont azt készítjük el, amit otthon, magunknak is szoktunk. Az egyik kedvenc ételünk mássága az összerakásában rejlik. A krumplit nyersen szeleteljük fel, a tojást is csak félig főzzük meg, majd 100 fokon 2-3 óra alatt készül el, nagyon lassan, hogy a krumplinak legyen elég ideje beszívni a nedvességet. Kevés tejfölt és sok tejszínt használunk hozzá és nagyon jó minőségű alapanyagokat. Az éttermünkben a rakott krumpli nem szerepel az étlapon, nem vagyok annak a híve, hogy minden klasszikus ételünket meg kell reformálni, van, amit nem kell újragondolni, csak jól kell elkészíteni” - árulta el titkát a séf, aki már gyerekkora óta szakácsnak készült.

„A családban a nagymamák és a szülők annyira jól főztek, hogy érdekelni kezdett a konyha világa. 8-9 éves koromban eldöntöttem, hogy szakács leszek és ez bejött. Valahogy mindig úgy gondoltam, hogyha nagyon szeretjük, amit csinálunk és törekszünk arra, hogy jobbak legyünk a többieknél, akkor az előbb-utóbb be kell, hogy érjen. Majd meglátjuk, mi lesz 10- 20 év múlva” - tette hozzá Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.