agysérülés Hillary Clinton szemüveg Egyesült Államok USA Carl Rove
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Politikai vihart kavart az Egyesült Államokban Carl Rove, a két választást megnyerő ifjabbik Bush elnök kampánystratégája azzal, hogy választ követelt arra, miért viselt Hillary Clinton 2012 és 2013 fordulóján olyan szemüveget, amilyet azok szoktak, akik agysérülést szenvedtek - írja az MTI. 

"Harminc nap kórházban? Aztán amikor ismét feltűnik, olyan szemüveget visel, amely csak a traumatikus agysérülést elszenvedőknek való. Tudnunk kell, hogy mi van ezzel" - idézte hétfői internetes kiadásában Rove egy nemrégiben megtartott beszédét a New York Post.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Hillary Clinton 2012 decemberében a nyilvánosságra került információk szerint vírusos gyomorfertőzést kapott, majd kórházi ápolásra szorult, miután elesett és agyrázkódást szenvedett. Ezután a jobb füle mögött vérrögöt találtak, vérhígító szerekkel kezelték.

Az amerikai sajtóban megjelent összegzések szerint a volt first lady egyhuzamban nem töltött 30 napot kórházban, de gyakran befeküdt kezelésekre. Az orvosai akkor úgy nyilatkoztak: biztosak benne, hogy teljesen fel fog épülni, ám Carl Rove azóta is lovagol a betegségén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.