Visszalépett Fa Nándor és Goszleth Marcell a New York-Barcelona vitorlásversenytől, amelyen a Spirit of Hungary nevű hajóval indultak volna.

Ahogy a Life.hu is megírta, a leghíresebb magyar hajóskapitány a Spirit of Hungaryval tért vissza az óceáni versenyvitorlázáshoz társával. Azonban az Atlanti-óceán átszelése után New Yorkban már nem volt elég idejük felkészülni, hogy a mezőnnyel fel tudják venni a versenyt – írja az MTI.

Forrás: MTI

"A hajónak időre van szüksége, hogy a javítási munkálatokat eredményesen el tudjuk rajta végezni, és a sorozat további versenyeire újra formába lehessen hozni. Ez sok idővel, türelemmel, elemzésekkel és módosításokkal jár egy nálunk sokkal fejlettebb technikai háttérrel rendelkező versenycsapat esetében is" - magyarázta Fa Nándor, hozzátéve: csalódott, amiért vissza kellett lépniük, de biztos benne, hogy ez volt a helyes döntés.

Mindezek mellett és ellenére összességében mindketten elégedettek a hajó stabilitásával, teljesítményével, kezelhetőségével. A következő hónapokban a hajó tökéletesítésével foglalkoznak majd.