Ma van a környezetvédelmi világnap

Forrás: premiercom.hu -
erdészet környezetvédelem fenntartható fejlődés Környezetvédelmi Világnap Pilisi Parkerdő facsemete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 5-én ünnepeljük a 42. környezetvédelmi világnapot. Ebből az alkalomból 10 ezer darab facsemetét kapott az egyik budapesti erdészet. A cél, hogy felhívják a figyelmet az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek fontosságára.

Tízezer facsemetét adományozott a környezetvédelmi világnap alkalmából a Tetra Pak a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének. Így szeretnék hangsúlyozni az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek használatát.

Forrás: premiercom.hu

Százból csupán 2 liter folyékony élelmiszer viseli a cég csomagolóanyagain az úgynevezett FSC emblémát, amely azt jelöli, hogy a csomagolás papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból vagy egyéb, ellenőrzött forrásból származik. Az FSC tanúsítással rendelkező erdészetekben felelős gazdálkodást folytatnak: figyelnek az erdő társadalmi, környezeti és gazdasági egyensúlyára. Aki tehát ilyen terméket választ, az hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

Egy nap a környezetért!

Az ENSZ kezdeményezésére, 1972. óta június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, melynek célja széles körben felhívni a figyelmet bolygónk védelmére, a fenntartható fejlődés fontosságára. Földünk fenntarthatóságában kulcsszerepet tölt be a nyersanyagokkal, a természeti erőforrásokkal való takarékos és fenntartható bánásmód.

Ilyen, amikor a gyerek kezébe kerül egy útlevélhttp://www.life.hu/news/20140605-apja-utlevelet-telerajzolta-kisfia-a-ferfi-a-repuloteren-ragadt-del-koreaban.htmlA repülőtéren ragadt egy kínai apuka, miután 4 éves gyermeke telefirkálta útlevelét, így a hatóságok azt nem fogadták el.News--Bébi panda jósolhatja meg a focivébé eredményeithttp://www.life.hu/news/20140605-a-2014-es-focivebe-eredmenyeit-egy-bebi-panda-josolhatja-meg-korabban-paul-a-polip-josolt.htmlEgy kínai pandakölyök tippelheti meg a jövő héten kezdődő Riói futball világbajnokság eredményeit. Korábban Paul, a polip végezte el ezt a nemes feladatot.News--Minden sztár másképp csinálta - Emlékezés az iWiW-rehttp://www.life.hu/news/20140605-zimany-linda-csonka-andras-es-benko-daniel-az-iwiw-re-emklekeztek.htmlMindannyian emlékszünk rá, mekkora élmény volt az első közösségi oldalhoz csatlakozni, mennyire vártuk a meghívót, hogy regisztrálhassunk, aztán felvehessük a kapcsolatot barátainkkal. Ha fotó készült rólunk, egyből azt néztük, vajon iWiW-kompatibilis-e, és már tettük is ki adatlapjainkra. Az iWiW-hez 12 év alatt 4,7 millióan csatlakoztak, köztük hazánk közéleti személyei, sztárjai is. Három generáció egykori nagy iWiW-ezője mesélt most élményeiről.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.