Június 5-én ünnepeljük a 42. környezetvédelmi világnapot. Ebből az alkalomból 10 ezer darab facsemetét kapott az egyik budapesti erdészet. A cél, hogy felhívják a figyelmet az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek fontosságára.

Tízezer facsemetét adományozott a környezetvédelmi világnap alkalmából a Tetra Pak a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetének. Így szeretnék hangsúlyozni az ellenőrzött forrásból származó papíripari termékek használatát. 

Forrás: premiercom.hu

Százból csupán 2 liter folyékony élelmiszer viseli a cég csomagolóanyagain az úgynevezett FSC emblémát, amely azt jelöli, hogy a csomagolás papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból vagy egyéb, ellenőrzött forrásból származik. Az FSC tanúsítással rendelkező erdészetekben felelős gazdálkodást folytatnak: figyelnek az erdő társadalmi, környezeti és gazdasági egyensúlyára. Aki tehát ilyen terméket választ, az hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

Egy nap a környezetért!
Az ENSZ kezdeményezésére, 1972. óta június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, melynek célja széles körben felhívni a figyelmet bolygónk védelmére, a fenntartható fejlődés fontosságára. Földünk fenntarthatóságában kulcsszerepet tölt be a nyersanyagokkal, a természeti erőforrásokkal való takarékos és fenntartható bánásmód.