Több ezer szerelemlakat súlya miatt szakadt le egy párizsi gyalogoshíd korlátja

Forrás: MTI/AP/Francois Mori -
Párizs szerelem gyalogoshíd Szajna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap rövid időre lezárták a Szajna-hidat. A korlát rácsozata két szakaszon is leszakadt. Az ok: a szerelemlakatok.

A szerelem nemcsak sötét verem lehet, hanem bizony súlyos teher is. Több ezer szerelemlakat súlya elég ahhoz, hogy leszakadjon egy gyalogoshíd korlátjának egy része. De mivel mindez Párizsban történt, az esetet igazán romantikusnak is mondhatjuk. A hidat, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik Párizsra, azonnal kiürítették és lezárták - és nem sokkal később vissza is adták a forgalomnak.

Forrás: MTI/AP/Francois Mori

Európában először 2008-ban a Szajna felett, a Louvre múzeumához vezető gyalogoshídon jelentek meg az örök szerelmet szimbolizáló lakatok. A jelenség más európai, nagy idegenforgalmú városokhoz hasonlóan óriási méretet öltött Párizsban, ahol a becslések szerint jelenleg több mint 700 ezer lakat lóg a Szajna feletti hidakra erősítve, s egyre több olyan helyen is megjelenik a szerelmi szimbólum, ahova turisták ritkán járnak.

Forrás: MTI/AP/Francois Mori

Két amerikai márciusban petíciót indított a párizsi hidakon roskadozó szerelemlakatok ellen, mivel szerintük a több százezer lakat elcsúfítja a hidakat és a pluszsúly komoly biztonsági kockázatot is jelent. A felhívást azóta több mint 7400-an írták alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.