Autósok, figyelem! Hétvégén lezárják a ferihegyi gyorsforgalmit

felújítás ferihegyi gyorsforgalmi BKK lezárás Dél-Buda 1-es villamos villamos közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek este 10 órától vasárnap 18 óráig lezárja a ferihegyi gyorsforgalmi út egy szakaszát a BKK. Emiatt megváltozik több, a kőbánya-kispesti buszvégállomásról induló járat útvonala és a 3-as metró menetrendje is. Hétfőtől pedig a dél-budai villamosok közlekedése is módosul.

Nyáron sem lesz egyszerű közlekedni Budapesten. Egyrészt a Sibrik Miklós úti felüljáró felújításának újabb ütemében elbontják az elhasználódott tartóelemeket. Emiatt a Ferihegyi repülőtérre vezető útnak a Lehel utca és a buszterminál közötti szakaszát 22 órától vasárnap 18 óráig teljesen lezárják, a forgalmat pedig elterelik – írja az MTI.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hétfőre, azaz 16-ára, valamint 19-ére és 22-ére virradóra a Sibrik Miklós úti felüljárót zárják le teljes szélességében. Szombaton és vasárnap a 3-as metró menetrend szerint közlekedik, de a Határ úti állomáson másik szerelvényre kell átszállni reggel 6 és este fél 11 között. Ugyanebben az időszakban a 200E reptéri busz terelt útvonalon közlekedik. A munkálatok miatt vasárnap, 18-án és 21-én este 10 órától üzemzárásig módosított útvonalon közlekedik a 68-as, a 85-ös, a 98-as, a 151-es, a 202E, valamint éjszaka a 909-es és a 968-as járat. A felüljáró felújítását áprilisban kezdték, és várhatóan 2016 első feléig tart.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Közben az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása miatt hétfőn több dél-budai villamos menetrendje is megváltozik. Azt megelőzően, a hétvégén a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos rövidített útvonalon jár.
Arról már írtunk, hogy az 1-es villamos felújítása miatt változik a közúti forgalom rendje is, több szakaszon irányonként csak egy sáv lesz járható. Kitartást mindenkinek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.