Péntek este 10 órától vasárnap 18 óráig lezárja a ferihegyi gyorsforgalmi út egy szakaszát a BKK. Emiatt megváltozik több, a kőbánya-kispesti buszvégállomásról induló járat útvonala és a 3-as metró menetrendje is. Hétfőtől pedig a dél-budai villamosok közlekedése is módosul.

Nyáron sem lesz egyszerű közlekedni Budapesten. Egyrészt a Sibrik Miklós úti felüljáró felújításának újabb ütemében elbontják az elhasználódott tartóelemeket. Emiatt a Ferihegyi repülőtérre vezető útnak a Lehel utca és a buszterminál közötti szakaszát 22 órától vasárnap 18 óráig teljesen lezárják, a forgalmat pedig elterelik – írja az MTI. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hétfőre, azaz 16-ára, valamint 19-ére és 22-ére virradóra a Sibrik Miklós úti felüljárót zárják le teljes szélességében. Szombaton és vasárnap a 3-as metró menetrend szerint közlekedik, de a Határ úti állomáson másik szerelvényre kell átszállni reggel 6 és este fél 11 között. Ugyanebben az időszakban a 200E reptéri busz terelt útvonalon közlekedik. A munkálatok miatt vasárnap, 18-án és 21-én este 10 órától üzemzárásig módosított útvonalon közlekedik a 68-as, a 85-ös, a 98-as, a 151-es, a 202E, valamint éjszaka a 909-es és a 968-as járat. A felüljáró felújítását áprilisban kezdték, és várhatóan 2016 első feléig tart.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Közben az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása miatt hétfőn több dél-budai villamos menetrendje is megváltozik. Azt megelőzően, a hétvégén a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos rövidített útvonalon jár.
Arról már írtunk, hogy az 1-es villamos felújítása miatt változik a közúti forgalom rendje is, több szakaszon irányonként csak egy sáv lesz járható. Kitartást mindenkinek!