Elhunyt az amerikai rádiózás legendás DJ-je

Forrás: Getty Images/AFP/Amanda Edwards -
szinkron halál Scooby Doo dj rádió Casey Kasem popzene
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Casey Kasem 82 éves korában hunyt el - erősítette meg a híres amerikai rádiós ügynöke.

Casey Kasem csaknem négy évtizeden át vezette az Egyesült Államokban és világszerte milliók által hallgatott American Top 40 könnyűzenei műsort, ami miatt sokan az internet és a MTV előtti világ legnagyobb popzenei médiaszemélyiségének tekintették – írja az MTI.

Casey Kasem Forrás: Getty Images/AFP/Amanda Edwards

A DJ libanoni drúz fűszeres fiaként, Kamel Amin Kasem néven, 1942-ben született Detroitban. Rádiós pályafutását az amerikai hadseregnél kezdte, Koreában. Amerikába hazatérve több rádióállomásnál is megfordult, mire 1970. július 4-én Kaliforniában útjára indította az American Top 40-t, amelyet apró-cseprő zenei hírekkel, hallgatói levelek felolvasásával és üzenetküldő szolgáltatással fűszerzett, egy műfajt teremteve ezzel.

Emellett sikeres szinkronszínész volt. A Scooby Doo-rajzfilmekben ő szinkronizálta Shaggyt, megszólalt a Tranformers sci-fi akciófilmekben és a hangja végigkísérte Jerry Lewis évente megrendezett televíziós adománygyűjtő műsorát.

A DJ nem hangoztatta a véleményét a mikrofonba, de magánemberként szenvedélyes környezetvédő volt, támogatta a hajléktalanokat, valamint az arab közösséget és ellenezte a közel-keleti háborút.
1988-ban egy, a szerződésével kapcsolatos vita miatt felmondott és Casey's Top 40 címmel saját műsort indított. Az American Top 40-t 1998-ban kapta vissza. Öt évvel ezelőtt vonult vissza teljesen a rádiózástól.
Utolsó éveiben eluralkodott rajta a demencia, a felesége, Jean Kasem és az első házasságából származó három gyermeke pedig a nyilvánosság előtt zajló küzdelmet folytatott a gyámságáért.

Elhunyt Grosics Gyulahttp://www.life.hu/news/20140613-grosics-gyula-az-aranycsapat-legendas-jatekosa-elhunyt-1.html88 éves korában meghalt a legendás Aranycsapat kapusa. Nyugodjon békében!News--Sigourney Weaver ismét az Avatarbanhttp://www.life.hu/news/20140610-sigourney-weaver-szineszno-ujra-az-avatarban-bar-a-karakter-meghalt-az-elso-reszben-a-james-cameron.htmlAz Avatar első részében Sigourney Weaver karaktere meghalt, ennek ellenére a színésznőt újra láthatjuk a film folytatásában.News--Klein Dávid: "A hegyen könnyű meghalni"http://www.life.hu/news/20140612-interju-klein-david-hegymaszoval-a-himalaja-expedicio-utan-amikor-nem-jutott-a-csucsra.htmlKlein Dávid hegymászó hazaért, és bár nem sikerült feljutnia a Mount Everest csúcsára, így is büszkék lehetünk rá, hiszen idén, oxigénpalack nélkül ő jutott legközelebb a csúcshoz. A Life.hu újságírójának exkluzív interjút adott.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.