Az Oscar-díjas színésznő Erzsébet királynőtől kapott „Dame" megszólításának szeretné hasznát venni jószolgálati munkájához – ezért is válna namíbiai állampolgárrá. Mindjárt elmagyarázzuk.

Namíbiai állampolgárrá válna Angelina Jolie. A hatgyerekes édesanya úgy érzi, sokat segítene humanitárius tevékenysége során, ha használhatná a nemrég II. Erzsébet királynőtől kapott „Dame" megszólítást.

Forrás: AFP/The Walt Disney Company

Amerikai állampolgárként ugyanis nem jogosult a címre, ám mivel Namíbia a Brit Nemzetszövetség tagja, így tudná csak használni a lovagi cím női megfelelőjét. "Angelina egyre kevésbé összpontosít már színészi karrierjére és egyre nagyobb figyelmet fordít a világot érintő problémákra. Így próbál hátat fordítani hollywoodi történetének" - mondta a színésznő egyik forrása a The Sun magazinnak.

Ám nem csak azért szeretné az állampolgárságot a színésznő: Angelina 8 éve itt adott életet Shiloh nevű lányának, aki félig namíbiai. A Namíbiai Nagykövetség szívesen veszi, hogy Angelina Jolie fontolóra vette a dolgot és örömmel venné, ha állampolgárukká válna.