A több mint három hónapja eltűnt maláj gép ügyében a nyomozók rekonstruálták a pilóta szimulátorjáról törölt adatokat. Kiderült, hogy egy meg nem nevezett indiai-óceáni szigeten gyakorolta a leszállást.

Még mindig rejtély, hova tűnhetett el a maláj légitársaság utasszállítója, amely Kuala Lumpurból indult el Pekingbe a fedélzetén 239 emberrel, majd nyomtalanul eltűnt. Valószínű, az Indiai-óceánba zuhant. A gép utáni nyomozásban fordulatot jelenthet, hogy sikerült rekonstruálni a pilóta lakásán talált szimulátorról törölt adatokat - írja a Telegraphra hivatkozva az Origo.  

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A gépet vezető pilóta, Zaharie Ahmad Shahot lakásán egy házi készítésű repülőgép-szimulátort találtak a rendőrök, és azt is hamar megállapították, hogy a gép eltűnése előtt nem sokkal adatokat töröltek róla. A gépről törölt repüléseken a pilóta az Indiai-óceán déli részén fekvő, meg nem nevezett sziget kis kifutópályáján gyakorolta a leszállást. A gépet éppen az Indiai-óceán déli részén keresik, mert bizonyos nyomok arra utalnak, hogy az eredeti útvonaláról letérve arra vette az irányt, mielőtt eltűnt.