A brazil focivébén résztvevő 32 válogatott közül elsőként a címvédő létére már a csoportkör után elbúcsúzott spanyol csapat tért haza Brazíliából. Mi nagyon csalódottak vagyunk...

Nem sokan gondolták volna, hogy címvédő létére ilyen hamar búcsút kell intenie a spanyol válogatottnak a focivébétől. Ez volt a viadal egyik legnagyobb meglepetése és csalódása. A gárda - amely korábban kikapott a hollandoktól és a chileiektől - az ausztrálok elleni 3-0-s hétfői győzelem után azonnal repülőre szállt, és kedden délben meg is érkezett Madridba – tudósít az MTI. 

A megérkezls azonban nem volt sima: a Hír24 azt írja, hogy a madridi Barajas repülőtér közelében villám csapott a gépükbe. A Curitibából érkező gépnek a jobb szárnyát kapta el a villám, a jelenség körülbelül olyan hanggal járt, mintha felrobbant volna valami. A kapitány gyorsan megmagyarázta, hogy mi volt a zaj forrása, és megnyugtatta az utasokat.

Sergio Ramos így búcsúzott a vébétőlForrás: AFP/Lluis Gene

"Egy tét nélküli, de szimbolikus győzelem volt ez Spanyolország számára" - írta a Marca című sportlap. "Ez volt az egyetlen, amit a játékosok az elutazás előtt tehettek: megnyerni az utolsó meccset és megígérni, hogy ami Brazíliában történt, soha többé nem fog megtörténni." Az El Mundo Deportivo azt írta, most lesz idő arra, hogy kielemezzék, mi siklott félre a világbajnokságon.

A spanyol válogatottForrás: Facebook/Spain National Team

"Az azonban egyértelmű, hogy az úgynevezett aranygeneráció megérdemli a méltatást. Főleg azok a játékosok, akik hamarosan már nem lesznek ott a csapatban. Ez a legkevesebb annak a tükrében, amit a spanyol futballért tettek" - olvasható a lapban.

Most akkor kinek szurkoljunk majd?!