A dél-afrikai világbajnokság óta ismerjük a jósállat fogalmát. Akkor Paul, a pszichopolip "tippelte meg" a meccsek kimenetelét - helyesen. Azóta jósolt már elefánt, látnok mosómedve, a brazil vébén pedig egy kölyökpanda kapta ezt a feladatot. Mi viszont úgy gondoltuk, bevetjük a szerkesztőségi kutyákat.

Nem igazán értjük ugyanis ezt a panda dolgot. Éppen ezért úgy döntöttünk, ha egy panda mindenféle indoklás nélkül megjósolhatja a vébémeccsek eredményeit, akkor miért ne tehetnék meg ugyanezt a Life.hu szerkesztőségéhez közel álló ebek? Annak ellenére, hogy szinte csak csajok dolgoznak itt nálunk (bocs, Attila, Dávid és Bence), a férjeink, pasijaink vagy éppen saját magunk miatt mindennapos téma a vébé. Június 28-tól pedig még izgalmasabb időszak következik: már csak 16 csapat maradt bent és minden meccs után kiesik valamelyik.

Ők lesznek a Life.hu jósaiForrás: Life.hu

A nyolcaddöntőkben a News rovat vezetőjének vizslája, Mázli és az Ez zsír! valamint a Trend rovatok vezetőjének keverékkutyusa, Bélyeg jósolják majd meg, melyik csapat jut tovább. Ismerkedj meg velük!

Bélyeg

/1406/Bemut201462617439

Neme: kislány

Kora: 1,5 év

Fajtája: Illatos úti szuperkeverék

Kedvenc csemegéje: májkrém, házi tejföl

Kedvenc szokása: flipflop papucsok és plüssállatok gyilkolása

A legdurvább sztorija: "Kilenc hónapos volt, amikor hazahoztuk a hathetes Cicut, aki azóta a legjobb barátja lett. Együtt laknak a kutyaólban, rengeteget játszanak együtt, ám Bélyeg néha túlszereti cicáját. Ilyenkor a nyakánál (néha a farkánál) fogva rohangál vele az udvaron. És a Cica hagyja - mert egyszerűen imádja legjobb barátnőjét." 

A gazdája kinek szurkol? Hollandia

 

Mázli (törzskönyvezett neve: Luxatori Hókusz Pókusz)

/1406/Bemut2014626165411

Neme: kan

Kora: 4 éves

Fajtája: rövid szőrű magyar vizsla

Kedvenc kajája: mindent megeszik, még a citromot is, de mivel vadászkutya, nyilván a húsos ételekért odavan

Kedvenc szokásai: kajakunyerálás, pusziosztás, séta a családdal, szundi extrém pózokban

A legdurvább sztorija: "Kikábelezte az elektromos kaput, majd megette a Honda motor ülését, desszertként pedig letolt egy kis ablaktörlő lapátot. De ez még kölyökkorában volt, ma már komoly nagyfiú!"

A gazdája kinek szurkol? "A spanyoloknak drukkoltunk. Sajnos ők már búcsúztak a vébétől, de legalább biztosan nem befolyásoljuk majd Mázlit a jóslás során."

Focivébé az Origo.hu-n
Ki játszik legközelebb? Miért esett ki a kedvenc csapatod? Ki a legszexisebb szurkoló a lelátón? És mi történt pontosan a pályán? Mindenre ott a válasz az Origo.hu foci-vb 2014 rovatában.