40 éheztetett kiskutyát kellett megmenteni Csepelen

éheztetés Csepel állatvédőrség kiskutya mentés állatkínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban.

Az állatokat dobozokba zsúfolták össze élelem és ivóvíz nélkül. A rendőri intézkedés során jelen lévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozhatta volna – írja az Origo.

Forrás: Facebook/Állatvédőrség

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei kedden értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, amelyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, amelyekben a kutyákat tartották.

A rendőrök 40 fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki.

Az Állatvédőrség Facebook oldalán azt írta, a kutyusok jelenleg karanténban vannak, befogadásukról később a fajtamentő szervezeteknél lehet érdeklődni.

Bejött a papírforma – a csoportelsők jutottak a negyeddöntőbe a focivébénhttp://www.life.hu/news/20140702-a-brazil-focivebe-negyeddontojebe-az-osszes-csoportelso-bejutott.htmlAmióta a jelenlegi rendszerben bonyolítják le a labdarúgó-világbajnokságokat, először jutott be valamennyi csoportgyőztes csapat a negyeddöntőbe.News--Végre ismét lesz nő a Forma-1-benhttp://www.life.hu/news/20140702-a-forma-1-ben-22-ev-utan-ismet-lesz-noi-pilota-susie-wolff-skot-versenyzo-szemelyeben.htmlSusie Wolff személyében 22 év után ismét van női pilótája a Forma-1-es világbajnokságnak. A skót versenyző a hétvégi Brit Nagydíj első szabadedzésén mutatkozik be. Mi úgy fellelkesedtünk a hír hallatán, hogy összegyűjtöttük a legérdekesebb infókat Susie-ról. Esküvős fotókra, no és félpucér felvételre is bukkantunk. Belevaló csaj!NewsOrigoAmikor a jóskutyák tojnak a jóslásra - Bakiparádé Mázlival és Bélyeggelhttp://www.life.hu/news/20140630-bakiparade-a-life-hu-braziliai-focivebe-joskutyai-mazli-es-belyeg.htmlAhogy a legtöbb sztárral, úgy a Life.hu házi hírességeivel is előfordul, hogy pár pillanatig nincsenek topformában. Olyankor lehet bármilyen lelkesítő a gazdi vagy illatos a virsli, sokkal izgalmasabb dolgok történnek - máshol.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.