Különleges riadót rendeltek el Japánban a szupertájfun miatt

Forrás: MTI/AP/Kyodo News/------------------- -
özönvízszerű esőzés áramkimaradás Japán szupertájfun evakuálás riadó Okinava tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges riadót rendeltek el Japán déli részén a közelgő Neoguri szupertájfun miatt: Mijako és Okinava szigetén a hatóságok csaknem félmillió ember evakuálását tanácsolták.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla hétfőn, szupertájfun közelít Okinava sziget felé. A japán meteorológiai intézet figyelmeztetést adott ki az erős széllökések, özönvízszerű esőzések és óriási hullámok miatt, amelyek már elérték az érintett déli övezeteket. A hatóságok szerint egy halásznak nyoma veszett, amikor hajóját elsodorta az ár Kjúsú sziget közelében – írja az MTI.

Forrás: MTI/AP/Kyodo News/-------------------

"Kivételes helyzet van, hatalmas a veszély, és azt szeretnénk, hogy a lakosság biztonságban legyen a vihar megérkezése előtt" - közölte a meteorológiai intézet. Az idei szezon nyolcadik tájfunjának, a Neogurinak a központja hétfőn 23 órakor mintegy 90 kilométerre északkeletre volt Mijakótól.
Mijakón és Okinaván 6800 háztartásban nincs áram. A televízió felvételein kihalt utcákat, szél hajlította fákat, letört ágakat és óriási hullámokat lehetett látni. A meteorológiai intézet szerint a hullámok magassága elérheti a 14 métert is.

Forrás: MTI/EPA/Maesiro Hitosi

A több száz kilométer átmérőjű Neoguri óránkénti 20-25 kilométeres sebességgel halad, a szelek sebessége elérheti az óránkénti 270 kilométert is. Az előrejelzések szerint a szélvihar Kjúsú után Honsú felé tart, és a hét folyamán Japán területének 90 százalékát érinti a rossz időjárás.

Megint a japánok félhetnek: szupertájfun közelít Okinava szigetéhezhttp://www.life.hu/news/20140707-szupertajfun-kozelit-japan-delnyugati-reszen-fekvo-okinava-szigete-fele-lakhelyelhagyasi-tilalom-van.htmlSzupertájfun közeledik a Japán délnyugati részén fekvő Okinava szigete felé, óránként 270 kilométeres sebességű szelekkel - közölte a japán meteorológiai intézet.NewsOrigoFél év után először jelent meg a nyilvánosság előtt Schumacher nejehttp://www.life.hu/news/20140708-michael-schumacher-neje-corinna-fel-ev-utan-eloszor-jelent-meg-a-nyilvanossag-elott-mosolyogni-is.htmlMichael Schumacher felesége, Corinna a minap egy lovas rendezvényre látogatott el Svájcban. Látszott rajta, hogy megviselték a férjével történtek, de már mosolyogni is tudott.News--Ne menj ma okmányirodába! Országszerte összeomlott a rendszerhttp://www.life.hu/news/20140708-az-okmanyiroda-informatikai-rendszere-orszagszerte-leallt.htmlLeállt az összes okmányiroda informatikai rendszere kedd reggel. Egyelőre nem tudják, meddig tarthat a hiba kijavítása, már dolgoznak a probléma megoldásán.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.