Elhunyt a világ egyik legnagyobb modellügynökségének alapítója

Forrás: AFP/Scott Wintrow -
modell halál Christy Turlington Candice Bergen Kim Basinger Eileen Ford modellügynökség Christie Brinkley
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Ford modellügynökség alapítója, Eileen Ford 92 éves volt.

92 éves korában, szerdán hunyt el a világ egyik leghíresebb modellügynöksége, a Ford alapítója, Eileen Ford, aki agytumorral és csontritkulással küzdött – mondta Arielle Bran, a cég sajtósa, aki csütörtökön jelentette be a hírt.

Eileen Ford és férje, Jerry Ford Forrás: AFP/Scott Wintrow

Eileen Ford fegyelmezettségének, szigorának és kiváló szemének köszönhette a ügynökség sikereit. Olyan híres modellek kerültek ki a kezei közül, mint az ifjú Kim Basinger és Christy Turlington, akik egy időben ott is laktak Upper East Side-i otthonában, valamint Candice Bergen, Lauren Hutton és Christie Brinkley.

A tipikus Ford modellek mind magasak, vékonyak voltak, távol ülő szemekkel és hosszú nyakkal. A 170 centi alatti, modellkarrierről álmodó lányoknak esélyük sem volt egy Ford ügynökséggel kötött szerződésre. Híresen szeretett gondoskodni „lányairól," akiktől profizmust, alázatot, szigorú diétát és fegyelmezett életvezetést várt el.

A multimilliomos szupermodell megmutatta, milyen szörnyű körülmények között dolgozikhttp://www.life.hu/trend/20140710-gisele-bundchen-szupermodell-megfagyott-es-egy-termotakaroval-melegitette-fel-magat.htmlA 33 éves Gisele Bündchen, a világ egyil legkeresettebb modellje soha nem rejtette véka alá, mivel is keresi meg a napi betevőre valót...TrendOrigoModellként lépett kifutóra Conchita Wurst - Elképesztő ruhát viselthttp://www.life.hu/trend/20140709-conchita-wurst-a-parizsi-haute-couture-divatheten-jean-paul-gaultier-modellje-volt.htmlPont arra gondoltunk itt, a szerkesztőségben, milyen régen hallottunk már Conchita Wurstról. Erre tessék: az Eurovíziós Dalfesztivál nyertese a párizsi divathéten tűnt fel. Modellként.TrendÍgy szurkolt csapatának a két brazil szupermodellhttp://www.life.hu/news/20140709-adriana-lima-es-alessandra-ambrosio-egyutt-szurkoltak-a-brazil-nemet-merkozesen.htmlSem Adriana Lima, sem Alessandra Ambrosio nem lehetett ott élőben a keddi Brazília-Németország mérkőzésen, ezért egy New York-i bárban drukkolták végig a meccset – hiába.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.