A Balaton Sound második, esős, sárban dagonyázós napjára hiánypótló termék jelent meg a fesztiválbejárat előtti utcában: gumicsizmát árultak egy autó csomagtartójából.

Amikor megláttam a kocsi tetején a gumicsizmákat, nem tudtam eldönteni, hogy ez most pofátlanság vagy élelmesség. Ha azt nézem, hogy bokáig tapostak a sárban a fiatalok, akkor úgy gondolom, számukra életmentő volt egy pár, ráadásul most divatosnak mondható gumicsizma. 

Forrás: Life.hu

A környéken, Siófokon már egy darabot sem lehetett belőlük fellelni. Horváth Éva például kénytelen volt beérni egy magas szárú tornacipővel. Aki nem akarta betegen folytatni a fesztivált, az biztos nem sajnálta a tízezer forintot kiperkálni az amúgy körülbelül kétezer forintért beszerezhető csizmáért. Azon viszont elgondolkodtam, hogy mekkora pofátlanság ilyen sokat kérni értük. Ráadásul számla nélkül, ezt megkérdeztem. Egészen biztos: engedély nem volt a gyorsan rögtönzött bizniszhez. De nemcsak gumicsizmát, hanem a Blikk szerint esőkabátnak hordható szemeteszsákot is árultak, ugyanis az esőkabát már csütörtök délután elfogyott, igaz, péntekre újratöltötték a hivatalos árusító helyeket.

Gerendai Péter, a fesztivál főszervezője igyekezett a sártenger ellenére használhatóvá varázsolni a területet: "Szombat délelőtt meg kellene érkezni Németországból annak a 600 négyezetméterre való gumilapnak, amit azonnal leterítünk. Sajnos, alatta is áll a sár, alá kell tenni valami tömítőanyagot, amit később össze tudunk majd szedni, nehogy azonnal belemerüljenek a fesztiválozók a sártengerbe" - tudtuk meg Gerendaitól.

/1407/_gy_k201471242139