Németország nyerte a 2014-es futball világbajnokságot!

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
futball Argentína foci-vb 2014 Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 0-0-lal végződő játékidő után a hosszabbítás döntött: a 2x15 perces hosszabbítás 116. percében a német Götze rúgta be a győztes gólt. Ezzel Németország negyedszer vihette haza világbajnoki aranyat.
Forrás: AFP/Adrian Dennis

A pezsgő, lendületes záróünnepség után, amin Shakira tüzelte fel az amúgyis tüzes nézőközönséget, a játékosok óvatos játékkal indítottak. A meccset szinte végig helyzet nélkül játszotta végig mindkét csapat, inkább a védelemre figyeltek. Ennek eredménye az lett, hogy a rendes játékidőt 0-0-al zárta Argentína és Németország. A döntetlen meccset a volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthaus, Rihanna, Mick Jagger, Gisele Bündchen és David Beckham és fiai is végigizgulták a nézők soraiból. A játékidő 83. percében egy néző berohant a pályára, de a biztonsági szolgálat emberei szinte azonnal kivezették onnan, így kevesebb, mint egy perc múlva már folytathatta is a játékot a két csapat.

Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

A 2x15 perces hosszabbítás elején az Argentin csapatban játszó Palacio - aki Gundel-Takács Gábor szerint sem volt ezen a napon bombaformában -, kihagyta a kihagyhatatlant, így az első 15 percben maradt a 0-0-ás állás. A második 15 perc rögtön egy kihagyott német szabadrúgással kezdődött, aztán a 116. percben Götze belőtte a meccs döntő gólját!

Deni, a Life.hu jóskutyája úgy fest, ezúttal nem látta meg a jövőt.

VB-döntők számokban

Németországnak ez volt a nyolcadik, Argentínának pedig az ötödoik világbajnoki döntője.

A 2014-es futballvébén az Aranykesztyűt a német kapus, Manuel Neuer, az Aranylabdát a vébé legjobb jétékosa, az argentin Lionel Messi kapta. A kolumbiai James Rodriguez lett a vébé gólkirálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.