Elvontatták a Costa Concordiát

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovanni -
Costa Concordia emelés Giglio-sziget katasztrófaturizmus katasztrófa hajóroncs vontatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn felemelték a szerencsétlenül járt olasz tengerjáró roncsát a talapzatról, majd 30 méterrel odább vontatták. Nézd meg, hogyan csinálták!

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfőn centiről-centire elkezdték megemelni a hajómonstrumot. Egy méterrel sikerült megemelni arról a tengerfenéken épített mesterséges talapzatról, amelyen az egyenesbe állított Costa Concordiát tavaly ősszel rögzítették. Az is kemény, 19 órányi munka volt.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovanni

A megemelés után a hajóroncsot 30 méterrel keletre, a nyílt tenger felé vontatták, ott lehorgonyozták és rögzítették. A következő napokban tovább emelik a tengerjárót, amely a hét végére készen állhat az elvontatásra. További négy-öt nap alatt a genovai kikötőbe szállítják, ahol szétszerelik.

Giglio szigetének lakói "megszabadulásnak" nevezték a több mint két éve az őket övező tengerben magasodó hajóroncs elvontatását. A Costa Concordia vonzotta katasztrófaturizmus az utóbbi két nyáron jelentős bevételt hozott a szigetnek. A tragédia és a tengerbe veszett 32 ember halála azonban mély nyomot hagyott az itt élőkben. Életét vesztette egy magyar zenész, Fehér Sándor is.

Nézd meg, hogyan emelték fel és vontatták el az óceánjárót:

Kiderült, mi lesz a Costa Concordia sorsahttp://www.life.hu/news/20140701-a-costa-concordia-hajoroncsot-genova-kikotojeben-szedik-szet.htmlGenova kikötőjében szedik szét a 2012 januárjában zátonyra futott Costa Concordia hajóroncsát. A döntést Matteo Renzi miniszterelnök jelentette be.NewsOrigoLiftaknában halt meg a Costa Concordia magyar zenészehttp://www.life.hu/news/20140312-feher-sandor-a-costa-concordia-katasztrofajanak-egyetlen-magyar-aldozata-egy-liftaknaban-halt-meg.htmlFehér Sándor halálának körülményeiről testvére beszélt Joshi Bharatnak.NewsOrigoCentiről centire emelik meg a Costa Concordiáthttp://www.life.hu/news/20140714-a-costa-concordiat-centirol-centire-emelik-a-vizfelszin-fole.htmlHétfő délig már egy méterrel emelték meg a szerencsétlenül járt Costa Concordia olasz tengerjáró roncsát az eddig a hajót tartó talapzatról.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.