Eloltották a lángokat az Andrássy úton - Kedd délután gyulladt ki a lakóház

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
Király utca füst tűz szerkesztőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dob utcai szerkesztőségünk közelében, a 6. kerületben, az Andrássy úton, a Kodály körönd szomszédságában kigyulladt egy, a világörökség részét képező épület tetőszerkezete kedden délután. A tüzet estére sikerült eloltani. A ház lakói nem költözhetnek vissza otthonukba, mivel a tűz nyomán életveszélyessé vált az épület, így az csak felújítási munkálatokkal tehető újra lakhatóvá.

Lángra kapott egy emeletes lakóépület a belvárosban, az Andrássy úton, a Kodály körönd szomszédságában. Délután a néhány utcára lévő Dob utcai szerkesztőségünkben is érezni lehetett a füstöt és hallani a ropogó tüzet.

A Katasztrófavédelem honlapja akkor arról tájékoztatott, hogy az épület tetőtere 100 négyzetméteren lángol, a tűz a tűzoltók visszajelzése szerint az egész tetőszerkezetet veszélyezteti. Kisdi Máté szóvivő azt mondta, a négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban áll. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltotta a lángokat, az épületet kiürítették.

Forrás: Life.hu

A tűz gyorsan terjedt a tagolt tetőszerkezetben. A tetőtérből egy gázpalackot hoztak le a tűzoltók, az oltást egy emelőkosaras jármű is segítette.

Forrás: Life.hu

Időközben a mentők három könnyű sérültet látnak el a helyszínen, a tűzben senki sem halt meg. A tűzesettel összefüggésben a rendőrség egy 36 és egy 37 éves férfit vett őrizetbe, őket a tűz előidézésével gyanúsítják, írja a Police.hu nyomán az Origó.

A tüzet este hét órára sikerült megfékezni, így az a szomszédos iskola és egy lakóház tetőszerkezetéből csupán tíz-tíz négyzetméternyi területet rongált meg. A tűzoltók kora este még dolgoztak a kisebb tűzfészkek oltásán, kilenc óra körül azonban már teljesen sikerült úrrá lenniük a lángokon.

A tűzoltók vizsgálatai nyomán biztossá vált, hogy a ház lakói nem költözhetnek vissza otthonukba, mivel a tűz nyomán életveszélyessé vált az épület, így az csak felújítási munkálatokkal tehető újra lakhatóvá.

Képgalériát az oltásról itt láthatsz.

Egy másik tűzeset is történt Budapesten: a lánglovagok.hu információ szerint tűz ütött a budapesti 3-as metró alagútjában a Nyugati tér és a Lehel tér között, erről bővebben itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.