Komoly kártérítésre kötelezhetik Ördög Nórát

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
TV2 műsorvezető kártérítés Ördög Nóra RTL Klub szerződésszegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átadta az RTL Klub jogászának a TV2-höz átigazoló Ördög Nóra ügyét Kolosi Péter. A programigazgató szerint a történtek után nincs miről beszélniük a műsorvezetővel.

A Blikk információi szerint komoly kártérítésre is kötelezhetik Ördög Nórát, ha beigazolódik, hogy szerződést szegett. A megállapodásában ugyanis van egy olyan pont, hogy bizonyos ideig nem vállalhat munkát másik csatornánál távozása esetén.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Nekünk már nincs miről beszélnünk egymással. Az egész ügyet átadtam a jogászoknak. Ha engem keresne itt, akkor azt a választ kapná, hogy forduljon a jogászunkhoz" – mondta a napilapnak Kolosi, és hozzátette: Nóra egyértelműen felrúgta a szerződését, nyilvánvaló, hogy nem tehette volna azt, amit tett.

"Ha bármilyen kártérítési összeget megítélnek a terhére, akkor a saját vagyonával felel. A megítélt kárösszeget ugyanis nem lehet rajta másképp behajtani. Magyarul, a végrehajtás során az érintett fél az adósnak a teljes ingó és ingatlan vagyonával felel" – magyarázta Kamarás Péter ügyvéd.

Alekosz története egészen más volt

Ördög Nóra ügyét sokan Alekosz az ÖsszeEsküvőkbe való átigazolásásához hasonlítják. A TV2 programigazgatója szerint a két eset teljesen más.

"Rossz és az ügyet teljesen félrevivő példa Alekoszt emlegetni, aki egy valóságshow-szereplő, és sosem tartozott a TV2 csapatához, mindössze pár hétig jelent meg egy műsorunkban, tehát a szerepe átmeneti, hosszú távon jelentéktelen" – mondta el a napilapnak György Bence, a TV2 marketing- és programigazgatója. "Nem először fordul elő a kereskedelmi televíziók történetében, hogy egy műsorvezető vagy más munkatárs az egyiktől a másikhoz szerződik. Ördög Nóra mint a TV2 műsorvezetője minden tekintetben számíthat a támogatásunkra. Akkor is például, amikor csak azért, mert egy másik csatornánál szeretne dolgozni, páran rossz színben akarják őt feltüntetni. De ez butaság, lassan kétgyerekes anyukaként és műsorvezetőként továbbra is ő az ország egyik legnépszerűbb tévés személyisége. A szerződéskötéssel kapcsolatos megbeszélések és részletek azonban üzleti titkot képeznek. Az RTL Klubbal nem folytatunk semmilyen tárgyalást ebben az ügyben" - szögezte le.

Új munkahelyén babázhat is Ördög Nórahttp://www.life.hu/bulvar/20140714-az-rtl-klubtol-a-tv2-hoz-igazolt-ordog-nora-babaszobat-kap-a-csatornanal.htmlA mút héten minden címlap Ördög Nóra TV2-höz való átigazolásával volt tele. A váltás az RTL Klubot meglepte, az ügyben a műsorvezető volt és leendő kollégái is megszólaltak. Nóri a blogjában írt döntéséről, a napilapok ennek ellenére még mindig azt találgatják, mi lehetett az igazi oka a hirtelen változtatásnak. Pénzügyi dolgok állnak vajon a háttérben? TV + Bulvár--Ördög Nóra megszólalt: "Áruló lennék?"http://www.life.hu/bulvar/20140709-ordog-nora-az-rtl-klub-egykori-tv2-hoz-igazolo-musorvezetoje-az-angyalmuhely-oldalan-beszelt-a.htmlAhogy a Life.hu megírta, Ördög Nóra a TV2-höz igazolt. A műsorvezető 13 év után hagyta ott az RTL Klubot, a csatornát meglepte a döntése.TV + BulvárFotó: Rostás Bianka/Life.huA TV2-höz igazolt Ördög Nóra - 13 év után hagyta ott az RTL Klubothttp://www.life.hu/bulvar/20140708-a-tv2-hoz-igazolt-ordog-nora-13-ev-utan-hagyta-ott-az-rtl-klubot.htmlSzerződést kötött a TV2 és Ördög Nóra. A műsorvezető jelenleg második gyermekét várja, a nézők pedig ősszel találkozhatnak vele először a csatorna egyik műsorának házigazdájaként a képernyőn.TV + BulvárFotó: Rostás Bianka/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.