A maláj gépen lehetett az AIDS elleni mozgalom kimagasló alakja is

Forrás: AFP/Fred Neeleman -
lezuhant gép utasszállító AIDS konferencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb hírek érkeztek a csütörtök este vélhetően lelőtt maláj utasszállítóról. Sokan a nagyszabású AIDS-világkonferenciára tartottak Ausztráliába a Malaysia Airlines gépén, sőt, ha minden igaz, egy  neves professzor is rajta volt a gépen.

Az ENSZ szakosított szervezete, az UNAIDS igazgatója, Michel Sidibe a Twitter közösségi portálon együttérzését tolmácsolta az áldozatok szeretteinek, és megjegyezte, hogy az utasok közül sokan az AIDS2014 konferenciára tartottak Melbourne-be. A hírt megerősítette Julie Bishop ausztrál külügyminiszter is, a Nemzetközi AIDS Társaság (IAS) pedig részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.
A fedélzeten tartózkodó 283 utasból a jelenlegi információk szerint 108-an az AIDS-konferenciára tartottak, résztvevők vagy azok családtagjai voltak.

Forrás: AFP/Fred Neeleman

Melbourne-ben vasárnap veszi kezdetét az ötnapos tanácskozás, amelynek előadói között van Bill Clinton volt amerikai elnök is. A konferenciára hozzávetőleg 12 ezer résztvevőt - köztük tudósokat és aktivistákat - várnak, hogy megvitassák a HIV-fertőzés, valamint a szerzett immunhiányos betegség (AIDS) elleni harc aktuális kérdéseit. Ez lesz a 20. AIDS-világkonferencia.

Vélhetően az áldozatok között volt Joep Lange holland kutató, a Nemzetközi AIDS Társaság korábbi elnöke is. Egy amerikai professzor és aktivista, Gregg Gonsalves ugyancsak a Twitteren azt írta, sok társa tartózkodott a gépen, amely Kuala Lumpur után az ausztráliai Perth-be ment volna tovább. Köztük említette Lange nevét is. Az IAS közleményében úgy fogalmazott, amennyiben Lange valóban az utasok között volt, akkor az egyik óriását vesztette el HIV/AIDS elleni mozgalom. A repülőn 298-an voltak - 283 utas és 15 fős személyzet. Időközben az is kiderült, milyen nemzetiségűek voltak az utasok. A légitársaság európai vezetője, Huib Gorter elmondta, még mindig próbálnak néhány embert azonosítani. De az szinte biztos, hogy 154 holland, 27 ausztrál, 23 maláj, 11 indonéz, 6 brit, 4 német, 4 belga, három Fülöp-szigeteki és egy kanadai volt a gépen a maláj személyzeten kívül.

Te utaznál most Keletre?

Maláj utasszállítót lőttek le Ukrajna fölött - Borzalmas felvételek készültek a helyszínenhttp://www.life.hu/news/20140717-malaj-utasszalitogep-zuhant-le-senki-sem-elte-tul-allitolag-az-oroszok-lottek-le.htmlIlyen egy megszállott futó! Túlélte a villámcsapást, majd 3. letthttp://www.life.hu/news/20140717-villam-csapott-egy-kanadai-futoba-adam-campbellbe-a-hardrock-100-on-de-igy-is-harmadik-lett.htmlMegtartják szombaton a 32. Balaton-átúszásthttp://www.life.hu/news/20140717-megtartjak-julius-19-en-a-balaton-atuszast-revfulopon-lehet-nevezni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.