Budapest Jazz Orchestra halál Kozma Orsi Budapest Bár tragikus hirtelenség Tony Lakatos Tóth Vera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Vera, a Budapest Bár zenészei, Kozma Orsi és Király Viktor is megrendülését fejezte ki a hétvégén balesetben elhunyt kiváló dzsessz-zenész, Mohay András halálának kapcsán.

2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, amelyben elhunyt, Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra zenekar dobosa. A zenész éppen menteni akarta a szalagkorlátnak ütköző autó utasait, amikor egy kocsi halálra gázolta.

Forrás: facebook/Budapest Jazz Orchestra

„Az M3-as autópályán tartottunk hazafelé. Amikor láttuk, hogy a leállósávban 3 autó áll vészvillogóval. A buszunk sofőrje a látottak miatt sávot váltott és akkor észrevettük, hogy ott van egy kivilágítatlan roncs az út közepén és három ember áll körülötte, ekkor már nem volt esély elkerülni az ütközést" – magyarázta a történteket a Budapest Jazz Orchestra együttes vezetője a Fókuszban.

A zenész halála után többen is részvétüket fejezték ki:

„Köszönöm, hogy együtt fejlődhettünk és köszönöm, hogy egy páratlan tehetségű és szerénységű jazz dobost ismerhettem meg személyedben! Kevesebb lett a világ, nagyon mély fájdalommal és még egyelőre háborgó szívvel veszek Tőled örök búcsút, kívánok jó utat és sok égi muzsikaszót a Túlvilági életedhez! Megtanítottál még jobban értékelni amim van, és mindig nagyon hálás leszek Neked ezért. Nyugodj Békében" – írta Tóth Vera közösségi oldalán.

„Nagyon intenzív, koncertekkel teli hétvégénket beárnyékolta egy zenésztársunk halála. Ott voltunk a kocsisorban, kb. 20 kocsival hátrább a baleset mögött, számos kelet-magyarországi koncertről hazainduló zenekarral együtt. Két óra várakozás után derült ki számunkra, hogy a baleset " egy halottja" - így emlegette ugyanis a hirtelen kialakuló autópálya "hírcsatorna" - Mohay András, a kitűnő jazz dobos volt, és hogy a balesetben több zenésztársunk sérüléseket szenvedett. Már világosban értünk haza, és azzal vigasztaltuk egymást, hogy csak rémálom volt, ami történt. Sajnos nem - Mohay András már az angyaloknak játszik. Mélységesen megrendítettek bennünket a történtek, őszinte részvétünk a családnak, a barátainak és annak a rengeteg zenésznek, akikkel András együtt zenélt az évek folyamán" – olvasható a Budapest Bár együttes oldalán.

Tony Lakatos a Fókuszban a következőket mondta: „Teljes sokkot kaptam! András halála az egész európai jazz életnek egy óriási veszteség".

Kozma Orsi pedig rövid velős búcsút írt a facebook: „Drága Andris, nyugodj békében!"

Király Viktor egy fekete képpel és "R.I.P. Mohay András!" kiírással búcsúzott.

L.L. Junior kedvese oszlopnak ütközötthttp://www.life.hu/bulvar/20140729-l-l-juniornak-rapper-a-tv2n-futo-edes-elet-sztarjanak-kedvese-csilla-autoval-egy-oszlopnak.htmlPróbakörre vitt egy kocsit és oszlopnak csapódott L.L. Junior Csillája. Csattanás, robaj, ijedtség... A TV2 kamerája pedig pont arra arra járt. Micsoda véletlen!TV + BulvárBevállalós! Zuhany alatt szelfizett Zimány Lindahttp://www.life.hu/bulvar/20140728-zimany-linda-a-zuhany-alatt-szelfizett-es-rajongoinak-megmutatta-intim-pillanatat.htmlA modell nem akármilyen szelfivel lepte meg rajongóit közösségi oldalán. A zuhany nyilván alatt más dolga sem volt, mint szexi csücsörítős képet készíteni magáról.TV + BulvárÚjabb botrány John Travolta háza táján – meleg szeretője kitálal?http://www.life.hu/bulvar/20140724-john-travolta-szinesz-ujabb-melegbotranyba-keveredett-egykori-szeretoje-ugyanis-konyvben-irja-meg.htmlTravolta légitársaságának egykori pilótája úgy döntött, mindent kitálal és intim részleteket árul el a színésszel való intim kapcsolatáról.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.