A zenész szerint hatalmas összegtől esett el zenakara, -írta a Bors - így nem igazán elégedett a Nemzeti Kulturális Alap döntésével. 

Többszáz millió forint támogatás sorsáról döntött nem olyan régen a Nemzeti Kulturális Alap - a minap hozták nyilvánosságra a Zenei Kollégium pályázatán nyert összegeket - és bár sokan valószínűleg örömmel fogadják a számukra megítélt kisebb támogatást is, Pataky kiborult és perpatvart csapott. 

Pataky AttilaForrás: facebook/Edda Művek

"Most legyek boldog? A saját pénzünket kapjuk vissza – vagyis még azt sem – más jogcím alatt, mint ahogy elvették. Ennél sokkal többet vettek el tőlünk és másoktól is, az összeg szerintem összesen olyan nyolcszázmillióra rúghat. Csak megjegyzem, hogy a szerzői jog­védőkhöz is pályáztam, de egyetlen fillért nem nyertem negyven év zenélés után." - háborgott a zenész a Bors munkatársának. 

A zenei alkotók támogatásra szánt pénzek el­osztásáról szakmai zsűri döntött. Figyelembe vették az adott előadó zenei életben végzett tevékenységét, és azt is, hogy az ebből adódó jogdíjakkal ő maga hogyan növelte az állami bevételeket.

Pataky Attila és zenekara 2,6 millió Ft-ot kapott. A legkisebb odaítélt támogatást, hatvenezer forintot Csernus Szilvia kapta dalszövegírásra, a legmagasabb összeget, 2,8 millió Ft-ot, Dubrovay László Jánosnak ítélték komolyzenei munkásságának támogatására.