Súlyos büntetés vár a rendszámtábla-rejtegetőkre

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
büntetés szabály KRESZ változás rendszámtábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mivel szinte gyakorlattá vált autók esetén az első rendszám leszerelése, motorkerékpároknál pedig a hátsó megtörése, a KRESZ-ben szigorították az ezzel kapcsolatos szabályokat.

Az autósok és motorosok azért rejtegetik a rendszámtáblát, mert így a fotót vagy videót készítő sebességellenőrző készülékek felvételein olvashatatlan lesz a rendszám. Az új szabályzat értelmében a hatósági jelzés nélkül a gépjárművek a közúti közlekedésben nem vehetnek részt – írja a kreszvaltozas.hu.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Life.hu összeszedte azokat a sztárokat akik nem tartják be a KRESZ szabályait

Új eleme a szabályozásnak a gépkocsikra vonatkozó behajtási tilalom környezetszennyezési jellemzők alapján történő meghatározásának lehetősége, amelyet a közútkezelők a védett belterületi övezetekben fognak alkalmazni.

A vasúti átjárok megközelítése esetében az eddig általánosan érvényes és megadott kötelező 30 km/h sebességhatár megszűnik, az áthaladáskor az adott útra érvényes sebességhatárt kell betartani.

További változtatás, hogy a gépkocsik elszállítására jogosultságot kapnak a közterület-felügyeletek is valamint lehetőség nyílik a magánutak külön jelzőtáblával történő jelölésére is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.