Egy testvérpár hétfőn a 34-es busszal indult iskolába, de nem érkeztek meg. Azon a napon a Déli pályaudvaron is látták őket.

A 13 éves Cséby Mátyás és a 14 éves Cséby Csaba a Pünkösfürdői buszmegállóban szállt fel a 34-es buszra, de azóta sem látta őket senki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Cséby Mátyás 140 cm magas, vékony testalkatú, rövidre nyírt barna haja van. Eltűnésekor fekete hosszú ujjú pólót, fekete hosszú vászonnadrágot, fekete sportcipőt viselt. Magával vitte piros-kék színű Puma hátizsákját, valamint egy sötétzöld kapucnis esőkabátot.

Forrás: police.hu

Cséby Csaba 140 cm magas, erősebb testalkatú, szintén rövidre nyírt barna haja van. Eltűnése idején sárga pólót, kék kockás térdnadrágot, terepszínű vászoncipőt viselt, valamint ő is magával vitte zöld-fekete színű hátizsákját.

A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit a gyerekekről, jelentkezzen az itt közzétett elérhetőségeken.

Évente 15 000 gyerek tűnik el
Bár a legtöbb kiskorú intézetekből szökik meg, előfordul, hogy rendezett családban élő gyerekek is eltűnnek. A  kétségbeesett szülők általában nemcsak elveszett gyermeküket kutatják, hanem eltűnésének okait is: vajon elrabolták, elszökött, vagy csak nem talál haza. A témával a life.hu is foglalkozott cikkében.

 

Eltűnt gyermekek világnapja
Európában az eltűnt gyermekek világnapját 2004 óta minden év május 25-én tartják, így emlékezve az 1979-ben New Yorkból nyomtalanul eltűnt Etan Patzra.