Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás felhőszakadás jégeső strandidő riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
10 megyében (az ország középső és keleti részén), valamint a fővárosban továbbra is készülni kell jelentős esőzésekre, elsőfokú riasztás van. Több helyen viharos széllel, illetve jégesővel járó heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar,Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható felhőszakadás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Szatmár-Bereg megyére pedig a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést – írja az Origo.

Forrás: Bielik István - Origo

Felhőszakadás esetén rövid idő alatt lokálisan nagy mennyiségű (általában 20-50 milliméter, de néhol 50 milliméternél is több) csapadék hullhat. A zivatarokhoz az Alföldön, északkeleten helyenként jégeső, viharos szél is társulhat. Esetlegesen egy-egy hevesebb zivatarban 80 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb méretű (1-2 cm átmérőnél nagyobb) jég is előfordul.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétvégén viszont több napsütésre lehet számítani, akár 32-33 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Vagyis, irány a vízpart!

Különleges új lakók érkeztek a Szegedi Vadasparkbahttp://www.life.hu/news/20140807-bohm-zebracsapat-erkezett-a-szegedi-vadasparkba.htmlEgy idősebb kancából és két egy év körüli csikóból álló, úgynevezett Böhm-zebracsapat érkezett a Szegedi Vadasparkba. Az afrikai patásokat a karanténidőszak letelte után már a látogatók is megfigyelhetik a zsiráfház erkélyéről.News--Hétvégén jön a jó időhttp://www.life.hu/news/20140807-az-idojaras-elorejelzes-szerint-hetvegen-jon-a-jo-ido.htmlCsütörtökön és pénteken még többfelé lehet számítani záporra, zivatarra, szombattól azonban visszatér a napsütés néhány napra.News--Megavihar Budapesten - Akadozik a közlekedéshttp://www.life.hu/news/20140806-leallt-a-forgalom-budapesten-a-nagy-vihar-miatt-nem-jarnak-villamosok-a-keleti-palyaudvar-forgalma.htmlA Nyugati téri aluljárót elöntötte a víz, nem járnak a villamosok és a vonatközlekedés is leállt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.