Porig égett Macskássy Izolda lakása- gyújtogatás történt?

Forrás: Thinkstock -
bosszú művészet Macskássy Izolda lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven év munkája, felbecsülhetetlen értékű képek és családi ereklyék sokasága veszett oda a tűzben- a művésznő budapesti otthonát ismeretlen elkövető vagy elkövetők egy hete gyújtották fel.

Ami biztosnak tűnik, az annyi, hogy szándékos gyújtogatás történt - legalábbis ezt mondta el Macskássy Izolda a Bors munkatársának.

"Vélhetően az erkélyre dobtak be valamit, onnan terjedt át a tűz. Hosszú ideje kapok fenyegetéseket: hajnalban a kaputelefonomon keresztül üvöltözik nekem, hogy eredj haza, te szemét román kurva. De ezeket soha nem vettem komolyan – még biztosításom sem volt. Nem hittem el, hogy ilyen van a világon. Ötven év munkája lett semmivé."

Macskássy Izolda, Bosszúból okozták a tüzet, festőnő, gyújtogatás, gyufa tűz Forrás: Thinkstock

Az eset idején Macskássy Izolda a műtermében tartózkodott:

Egy emelettel feljebb, a műtermemben dolgoztam. Az asztalomnál fejeztem be egy vázlatot, amikor feltűnt, hogy az ajtókon gomolyog be a füst. Kiszaladtam, a folyosón akkor már semmit nem lehetett látni.

A 103 négyzetméteres lakás a vakolatig szénné égett. A festőművész jelenleg Szegeden lakik, de hamarosan ismét a fővárosba érkezik, mert úgy tűnik, a rendőrség az elkövetők nyomára bukkanhatott.

Tűzriadó volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérenhttp://www.life.hu/news/20140607-budapest-liszt-ferenc-nemzetkozi-repuloter-tuzriado-volt-a-nagy-fust-miatt.htmlMűködésbe lépett a füst- és tűzjelző a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren délelőtt, emiatt az utasoknak egy időre el kellett hagyniuk az épületet - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.News--Vihar - több helyen riasztották a tűzoltókat leszakadt faágak, kidőlt fák miatthttp://www.life.hu/news/20140315-vihar-tobb-helyen-riasztottak-a-tuzoltokat-leszakadt-faagak-kidolt-fak-miatt.htmlTöbb helyen riasztották a tűzoltókat a viharos szél következtében leszakadt faágak, kidőlt fák miatt szombaton kora délutánig - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.NewsOrigoSissi portréját festették egy budapesti ház tűzfalárahttp://www.life.hu/news/20140514-megujult-a-vii-keruleti-rumbach-sebestyen-utca-tuzfala-amelyre-sissi-hercegno-kerult-ra.htmlÚj külsőt kapott a Rumbach Sebestyén utcai tűzfal.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.