Hullócsillag-áradatra készülj! Jönnek a Perseidák

Forrás: AFP/Zhou Kun Qd -
szuperhold perseidák meteorrajok hullócsillag kívánság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szuperhold után megint érdemes lesz az eget kémlelni éjszaka. Hullócsillag-áradat várható. Ne felejts el kívánni valamit!

A Perseidák meteorraj leglátványosabb időszaka augusztus 12-én és 13-án lesz. Bár a hatalmas telihold fénye erősen zavarja majd a megfigyeléseket, a legelszántabb meteorvadászok azért láthatják majd az égi csodát – írja honlapján a Magyar Csillagászati Egyesület.

Forrás: AFP/Zhou Kun Qd

A meteorok megfigyeléséhez nem szükséges semmilyen távcső. Elég egy polifoam, hálózsák, kerti szék, amelyből kényelmesen szemlélheted a meteorokat. Egy-egy hullócsillag láttán pedig ne felejts el kívánni valamit, hiszen a legenda szerint, ha ilyen jelenséget fedezel fel és kívánsz valamit, az teljesül!

Vasárnap a szuperholddal foglalkozott mindenki. Még a sztárokat is lázba hozta a különleges égi látványosság.

Kezei közé fogta a szuperholdat Adriana Limahttp://www.life.hu/news/20140811-szuperholdat-fotoztak-sztarjaink-adriana-lima-debreczeni-zita-miranda-kerr-sarah-jessica-parker.htmlNemcsak a fotósokat ihlette meg a vasárnap esti szuperhold. Hírességeink is szívesen örökítették meg és pakolták fel Instagram-oldalukra a hétvége sztárját.NewsOrigoSzuperhold lesz 2014. augusztus 10 -én - Csak a karod kell kinyújtanod!http://www.life.hu/horoszkop/20140807-2014-augusztus-10-szuperhold.htmlEz a vasárnap eltér a többitől, mert ha az égre nézünk, csodás látványban lesz részünk. Ám, akik érzékenyek a Teliholdra, még nagyobb teherként élhetik meg ezt a napot, fáradtabbak, nyűgösebbek, zaklatottabbak lehetnek, és garantált az alváshiány. Horoszkóp--Lemaradtál a szuperholdról? Nálunk pótolhatodhttp://www.life.hu/news/20140713-julius-12-szuperhold-jelenseg-volt-a-vilagban-fotok.htmlJúlius 12-én szuperhold jelenségre hívtuk fel a figyelmed. A szuperholdakról (oké, ez a fogalom valójában nem is létezik a csillagászati szaknyelvben) az Origo.hu-n olvashatsz bővebben. Mi pedig megmutatjuk, mit is kell pótolnod augusztus 10-én és szeptember 9-én - mert akkor is lesz szuperhold.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.