Tíz év után újra ugrott balesete helyszínén a lebénult bázisugró

Forrás: Facebook/Lonnie Bissonnette -
Lonnie Bissonnette kerekesszék Bázisugrás baleset extrém sport évforduló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2004. július 19. rettenetes nap volt Lonnie Bissonnette számára. A megszállott bázisugró sportolás közben balesetet szenvedett és lebénult. Tíz évvel az eset után ismét a hídon volt, hogy kerekesszékkel ugorjon le ugyanonnan.
Forrás: Facebook/Lonnie Bissonnette

Húsz évig megszállottan ugrott hidakról, antennákról, sziklákról Lonnie Bissonnette, míg az 1100. ugrásakor balesetet szenvedett és lebénult. Bár az orvosok közölték vele, hogy soha többé nem lesz képes járni és ugrani, attól a naptól kezdve mindenkinek azt mondta: egyszer visszatér a balesete helyszínére, és még egyszer leugrik arról a bizonyos hídról. Olyan technikát fejlesztett ki, amellyel kerekesszékkel is képes bázisugrani. Napra pontosan tíz évvel a balesete után megismételte az ugrást arról a hídról, amely majdnem az életét vette el tőle. "Bármelyik nap meghalhatunk" - mondta Bissonnette - "Mindenkinek szüksége van valamilyen szenvedélyre az életében." Mit is tudnánk ehhez hozzátenni? Igaz!

Minden idők legismertebb bázisugrója

Felix Baumgartner neve valószínűleg mindenkinek ismerős. Az osztrák férfi 2012 októberében arra vállalkozott, hogy 39 kilométeres magasságból leugrik a Földre. Az eseményt élőben követhette az egész világ a legnagyobb videómegosztó portálon. Baumgartner, akinek kisfiús mosolyáért nők ezrei rajonganak, még az amerikai elnökön is túltett: űrugrását többen nézték végig, mint Barack Obamának a beiktatását. Korábbi cikkünket Felix Baumgartnerről és az elképesztő ugrásról ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.