Múzsájára hagyta 100 milliós vagyonát Vukán György

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
Horgas Eszter öröklés vagyon zeneszerző Vukán György jogdíj hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaly nyáron elhunyt zeneszerző, zongoravirtuóz Vukán György vagyonát, jogdíjait múzsájára, Horgas Eszter fuvolaművészre hagyta.

Ahogy a Life.hu is megírta, egy éve hunyt el Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző. A művész vagyonát múzsájára, Horgas Eszterre hagyta. Vukán unokahúga, aki mindössze egy ékszert kapott, megtámadta a végrendeletet – írja a Bors.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

„Valóban így van, rám hagyta a vagyonát, a zenei hagyatékát, a műveit, az összes jogdíjat. Ez óriási felelősség. Ezért Gyuri dolgozott meg, én pedig azt tervezem, hogy hozzá hasonlóan létrehozok egy alapítványt, amelyből a fiatal művészeket támogatnám" – mondta a lapnak Horgas Eszter, akit mentora halálhíre egy évvel ezelőtt teljesen váratlanul ért. Mivel Vukánnak nem volt családja, azért döntött úgy, hogy a fuvolaművészre hagyja a vagyonát, mert remélte, egy hasonlóan tehetséges zenész jól dönt majd, mire fordítsa a 100 milliós összeget.

Tavasszal volt Vukán György hagyatéki tárgyalása, amelyen megjelent az elhunyt művész unokahúga is, akire mindössze egy ékszert hagyott. „Ő megtámadta a végrendeletet, szeptemberben lesz a tárgyalás. Nagyon váratlanul ért engem ez az egész, és remélem, hogy nem kerül sor pereskedésre, mert arra maximálisan alkalmatlan vagyok" – mondta Horgas Eszter.

Vukán György végrendeletében vagyona másik felét többek közt alapítványára és a Máltai Szeretetszolgálatra hagyta.

Rubint Réka, Sarka Kata és Tolvai Reni bikiniben - Kinek van a legjobb alakja?http://www.life.hu/bulvar/20140818-rubint-reka-edzo-sarka-kata-modell-es-tolvai-reni-enekesno-bikiniben.htmlLassacskán hazaérnek a szexi sztárok tengernél töltött álomnyaralásukról. Íme, Sarka Kata, Rubint Réka és Tolvai Reni legjobb bikinis képei! Melyiküknek van a legjobb bikinialakja? Szavazz!TV + Bulvár--A negyedik lesz az igazi? Fehér ruhában ment férjhez Gregor Bernadetthttp://www.life.hu/bulvar/20140817-gregor-bernadett-szineszno-ferjhez-ment-szarvas-attila-szineszhez-ez-a-negyedik-hazassaga.htmlGregor Bernadett negyedszer is férjhez ment. A színésznő Szarvas Attilával állt az oltár elé. A lakodalmat Bálványoson tartották.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huEgyütt romantikázott Iszak Eszti és Dobrády Ákos a Szigetenhttp://www.life.hu/bulvar/20140816-bepanikoltak-a-celebek-a-szigeten-dobrady-akos-iszak-eszter-makranczi-zalan-szinetar-dora.htmlA Life.hu újságírója összekötötte a kellemest a hasznossal. Amíg élvezte a Sziget gazdag kulturális felhozatalát és a lazítást, celebekre is "vadászott". Az azonban elmesélte, az A38 sátrában megrendezett Stomae koncert előtt ő is megijedt a hatalmas tömeg láttán. TV + BulvárFotó: Rostás Bianka/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.