Clark Ádám tér ország tortája 2014 somlói galuska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre mindenki megkóstolhatja Magyarország 2014-es tortájának választott Somlói revolúciót, amit ünnepélyesen felvágtak a fővárosi Clark Ádám téren.

A Magyar Ízek Utcáját nem csak az ország tortájával, hanem az idei cukormentes tortával, a Csokis kalanddal nyitották meg. Magyarország Tortája 2014 címet a székesfehérvári Damniczki cukrászda Somlói revolúció nevű műve nyerte el, a cukormentes kategóriában pedig a budapesti Nándori cukrászda Csokis kalandja győzött.

A nyertes torta: a Damniczky cukrászda Somlói revolúciója Fotó: Margitay Klára

A cukormentes kategória nyertese: a Nándori cukrászda Csokis kalandja Fotó: Margitay Klára

"Magyarország kedvenc desszertjét, a somlói galuskát a torta alkotója újraértelmezte habos, mousse-os torta formájában. Abban új, hogy a csokis öntetet egy étcsokoládé mousse formájában, a vaníliás részeket pedig fehér csokoládé mousse formájában narancsbetéttel. Mindez egy grillázs tésztára van rétegezve és természetesen van benne dió és a piskóta összetevői. Gyakorlatilag egy torta formájában állt össze a hagyományos somlói galuska. Egy felkészült háziasszony akár otthon is el tudja készíteni, de ehhez tudni kell kezelni a csokoládét, ami viszont egy tudomány. Az ipartestület honlapján pedig mától nyilvános a receptje" – tudtuk meg Selmeczi Lászlótól, a Magyar Cukrásziparosok országos Ipartestületének ügyvezetőjétól.

így készül a Somlói revolúció:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.