Halálos csillogás! Gyémánt lesz Zámbó Jimmyből

Forrás: facebook/Jimmy Zámbó -
Zámbó Jimmy rajongó halott hamvasztás gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak hírek, ami mellett a Life.hu szerkesztősége sem tud elmenni szó nélkül. Na, ez pont ilyen... Gyémánt lehet Zámbó Jimmy hamvaiból, állítja egy lelkes rajongó.

Az ötletet nem lehetetlen megvalósítani, ugyanis Amerikában már létezik egy eljárás, amivel a halott hamvaiból gyémántot készíthetnek. Az viszont elég bizarr, hogy mindezt Jimmy egyik alkimistává avanzsált rajongója szeretné megvalósítani, aki állítja, mindent a különleges hangú énekesnek köszönhet. Még jó, hogy Edit asszony észnél van és kijelentette: szó sem lehet arról, hogy elhunyt férje hamvaival kísérletezgessenek - írja a Story.

Forrás: facebook/Jimmy Zámbó

„Számos olyan esetet tudok mondani, amikor már fel akartam adni, de Jimmy dalai erőt öntöttek belém, általa lettem sikeres az élet minden területén. Van pénzem, és ha Edit asszony és a család is úgy akarja, Jimmy hamvaiból készülne a gyémánt, amely örökké ragyogna" – magyarázta Horváth László, aki egy múzeumba – igen, oda – vagy egy templomba helyezné el a különlegességet.

Te csináltatnál gyémántot elhunyt hozzátartozód hamvaiból?

Így lesz a hamuból gyémánt

Egy átlagemberből hamvasztás után körülbelül 2-3 liternyi, azaz közel 1-2 kilónyi hamu marad. Megközelítőleg fél kiló hamut 3000 fokra hevítenek, hogy a hamvak grafittá alakuljanak. A grafitot ezután gyémántprésbe helyezik, ahol nyomáson tartják, ekkor kristályosodik ki gyémánttá, ami briliánsnak lehet csiszolni.

Az Origo.hu cikkéből kiderül, mennyibe került az eljárás: ára - a hamvasztás és a gyémánt keretének a költsége nélkül - 1995 dollár (közel félmillió forint), a háromnegyed karátos gyémánté pedig 9995 dollár (ami megközelítőleg 2,5 millió forint). A gyémántok színe kék, de a cég a jövőben pirossal, sárgával és fehérrel is bővíti kínálatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.