Megújulnak a bankjegyek! Holnaptól új tízezres jön – mutatjuk, hogy néz ki

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
bankjegy MNB csere tízezres megújítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lecserélik a magyar bankjegyeket. Elsőként a tízezres újul meg. A jól megszokott Szent István kép azonban marad.

A Magyar Nemzeti Bank a 2014 és 2018 közötti időszakban megújítja a jelenleg forgalomban lévő bankjegysorozatot – elsőként a tízezrest - és újratervezett, továbbfejlesztett, a hamisítás ellen az eddiginél jobban védett bankjegyeket bocsát ki. A megújított tízezer forintos bankjeggyel már holnaptól, azaz 2014. szeptember 2-tól lehet hivatalosan fizetni, de csak idén decembertől jelenik meg forgalomban. Az új tízezresen egyébként továbbra is Szent István arcképe lesz látható – írja az Origo.

Fent a régi, lent az új tízezres Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Mi lesz új? Rejtett kép, hologramfólia, színváltó nyomat, tapinthatóság, mikroírás, irizáló nyomat, biztonsági szál, vízjel, illeszkedőjel, UV-motívumok, jelzősorok, sorozatszám.

A teljes csereprogram akár 8 milliárd forintba is kerülhet. A mostani tízezer forintos bankjegyek továbbra is forgalomban maradnak, a bevonásukról a jegybank később dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.