hallgatói önkormányzatok Fonyódliget nemi erőszak ELTE börtön gólyatábor fegyelmi vizsgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fegyelmi vizsgálatot indított az ELTE több ember ellen, és két hallgatói önkormányzat elnökségének tevékenységét is felfüggesztette a hétvégi, gólyatáborban történt nemi erőszak miatt.

Ahogy a Life.hu is megírta, kiderült, ki követte el a nemi erőszakot az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. A gyanúsított K. Sándor Szilárd, akit 1996-ban már büntettek erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás, az elmúlt napokig az ELTE bölcsészettudományi karának hallgatója volt. Úgy tudni, a férfi beismerő vallomást tett.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

A gyanúsított is szerepel azok közt, akik ellen eljárás indult: a fotós nemcsak a bölcsészettudományi kar hallgatója, de a buli egyik szervezője is volt – tudósít a Blikk. „Mivel az illető is ott volt a szervezők között, a gólyatábort nem a kellő gondossággal rendezték meg" – közölte az ELTE. Az intézmény vezetősége szerint a hallgatói önkormányzatok nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel, és súlyosan megsértették az egyetem normáit is.

K. Sándor Szilárd - egyik ismerőse szerint- valóságos szexragadozó – írja a lap. Erre utal az is, ahogy a férfi megtámadta áldozatát: feltehetően lesben állva csapott le a lányra. Mivel a diák hevesen tiltakozott, támadója megverte, mielőtt megerőszakolta volna.

A férfi 2009-ben szabadult, öt évet ült börtönben. Két bűncselekményéért összesen hat év nyolc hónapot kapott, de példásan viselkedett, így minden kedvezményt megkapott, és feltételesen szabadult az öt év letöltése után – magyarázta a fotós neve elhallgatását kérő ismerőse, aki szerint sokáig úgy tűnt, hogy a férfi jó útra tért, és új életet kezdett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.