Fegyelmi vizsgálatot indított az ELTE több ember ellen, és két hallgatói önkormányzat elnökségének tevékenységét is felfüggesztette a hétvégi, gólyatáborban történt nemi erőszak miatt.

Ahogy a Life.hu is megírta, kiderült, ki követte el a nemi erőszakot az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában. A gyanúsított K. Sándor Szilárd, akit 1996-ban már büntettek erőszakos közösülés miatt, 2004-ben pedig szemérem elleni erőszak ügyében indult ellene eljárás, az elmúlt napokig az ELTE bölcsészettudományi karának hallgatója volt. Úgy tudni, a férfi beismerő vallomást tett. 

Forrás: MTI/Jászai Csaba

A gyanúsított is szerepel azok közt, akik ellen eljárás indult: a fotós nemcsak a bölcsészettudományi kar hallgatója, de a buli egyik szervezője is volt – tudósít a Blikk. „Mivel az illető is ott volt a szervezők között, a gólyatábort nem a kellő gondossággal rendezték meg" – közölte az ELTE. Az intézmény vezetősége szerint a hallgatói önkormányzatok nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel, és súlyosan megsértették az egyetem normáit is.

K. Sándor Szilárd - egyik ismerőse szerint-  valóságos szexragadozó – írja a lap. Erre utal az is, ahogy a férfi megtámadta áldozatát: feltehetően lesben állva csapott le a lányra. Mivel a diák hevesen tiltakozott, támadója megverte, mielőtt megerőszakolta volna.

A férfi 2009-ben szabadult, öt évet ült börtönben. Két bűncselekményéért összesen hat év nyolc hónapot kapott, de példásan viselkedett, így minden kedvezményt megkapott, és feltételesen szabadult az öt év letöltése után – magyarázta a fotós neve elhallgatását kérő ismerőse, aki szerint sokáig úgy tűnt, hogy a férfi jó útra tért, és új életet kezdett.