A Torontói Egyetem hallgatója, Muhammad Qureshi egy csaknem mínusz 200 fokos anyagot zúdított magára – így teljesítette a jeges vizes kihívást. Figyelem, senki ne utánozza!

Mióta kirobbant az IceBucketChallenge nevű őrület, azóta folyik a vita a jeges víz ideálisan hideg hőmérsékletéről. E kérdésnek vette elejét Muhammad Qureshi, aki nem mindennapi módon oldotta meg a feladatot.

Forrás: Youtube

A vegyészmérnöknek tanuló srác folyékony nitrogénnel helyettesítette a vizet, amelynek hőértéke átlagosan -200 fok körül áll. Hogy Muhammad mégsem szenvedett súlyos fagyási sérülést, az az úgynevezett Leidenfrost-tüneménynek köszönhető. Ez azt jelenti, hogy a fiú meleg testhőmérséklete miatt egy vékony gőzréteg alakult ki, amely hőszigetelőként működve tulajdonképpen nem érintkezhetett a bőrével. Persze azért gyorsan kellett cselekednie! Íme, a produkció, amit tilos utánozni!

Mi ez az IceBucketChallenge?
A kezdeményezés lényege, hogy a kihívottaknak jeges vizet kell zúdítaniuk magukra, majd bizonyítékképpen videóval rögzíteni azt, és felajánlani egy bizonyos összeget valamelyik jótékonysági szervezetnek. Még több infóért kattints IDE.