Egy hajtóművel szállt le a Wizz Air gépe Budapesten

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Wizz Air hajtómű leszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elrendelt kényszerhelyzeti készültség volt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden délután 17 óra után nem sokkal, mert a Wizz Air Kolozsvár Zaragoza járata megszakította útját Ferihegyen és egy működő hajtóművel szállt le.

A Wizz Air 69-es járatszámmal repülő járatát a HA-LWN lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgépe teljesítette. A repülőgép a magyar légtér elérését követően több várakozó (holding) kört is lerepült Békés térségében, ezt követően kezdték meg a süllyedést a budapesti repülőtérre. A járat fedélzetén 171 utas tartózkodott.

Forrás: MTI/Lakatos Péter



A repülőtéren kényszerhelyzeti készültséget rendeltek el, több tűzoltóautó is érkezett a repülőtérre a városból is, azonban az ő beavatkozásukra nem volt szükség, mert a repülőgép gond nélkül hajtotta végre a leszállást 17:37-kor, majd begurult a számára kijelölt állóhelyre. A légitársaság az utasokat egy másik géppel viszi tovább a célállomásukra.

Az AIRportal.hu próbálta elérni a Wizz Air kommunikációs ügynökségét, amely egyelőre csak annyit közölt, hogy rövidesen tájékoztatást adnak a történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.