Hujber Ferenc Facebook-oldalán mindenki számára látható levelet tett közzé, amelyben nemcsak azt írja le, mennyire undorodik a Sebestyén Balázs - Vadon Jani - Rákóczi Feri triótól, hanem azt is, hogy miattuk nemet mond a Celeb vagyok, ments ki innen! megkeresésére. A Life.hu-nak telefonon nyilatkozott színész és nem sokkal később elértük a műsor kreatív producerét is.

"Végtelenül felháborodtam Balázsék műsorán, melyben a műsorvezetők az ELTE gólyatáborában megerőszakolt lány történetével viccelődtek. Én, aki rövidesen magam is egy kislány apukája leszek, azt akarom, hogy Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri örökre távozzanak a médiából" - kezdi a Facebookon közzétett nyílt levelét Hujber Feri, aki elsőként a Life.hu-nak nyilatkozott.

"Egy hétig gondolkodtam, egy hétig ültem ezen a levélen. Sebestyén Balázsék már annyi embert megbántottak, annyi emberbe belerúgtak, most azonban túlmentek minden határon. A nőket a gyermekeket bántották. Hamarosan a feleségem világra hozza a kislányunkat, nyilván most még érzékenyebb vagyok erre a témára. De ha a kisfiamra gondolok, őt sem szeretném kitenni semmilyen veszélynek" - mondta a Life.hu újságírójának a színész, aki azt is elárulta, miért nem tette közzé hamarabb a levelet.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Pénteken Balázs életében történt egy tragédia, akkor még úgy éreztem várok, pedig forrtak bennem az indulatok. Egy nő megerőszakolásán viccelődni, egyáltalán bármilyen erőszakról vicces formában említést tenni és káreseménynek nevezni... NEM, erre NEM-et kell mondani. Ideje, hogy végre valaki megvédje a nőket. A Class Fm-et pedig mélyen elítélem, amiért ezt hagyta” – magyarázta a színész, aki ezek után úgy döntött visszautasítja az RTL Klub ajánlatát és nem megy a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorában, ahol Sebestyén Balázs és Vadon Jani lesznek a műsorvezetők.

"A Celeb vagyok, ments ki innen! két részes lesz és én a második etapban utaztam volna a dzsungelbe. Ma hívtak a Fókuszosok, mert szerettek volna velem forgatni. Azonnal nemet mondtam nekik. Sebestyén Balázsnak és az RTL Klubnak nem a válaszom!" – mondta feldúltan Feri.

A nyílt levél teljes szövege

Végtelenül felháborodtam Balázsék műsorán, melyben a műsorvezetők az ELTE gólyatáborában megerőszakolt lány történetével viccelődtek. Én, aki rövidesen magam is egy kislány apukája leszek, azt akarom, hogy Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri örökre távozzanak a médiából.

Egyszerűen undorodom tőlük. Ők azok, akik évek óta gyakorlatilag következmények nélkül engedhetnek meg maguknak bármit. Igazi szent tehenek. De nálam most betelt a pohár. Azt akarom, hogy örökre tűnjenek el a magyar médiából, de még az országból is! Kapócs Zsókát annak idején rögtön kirúgták a rádióból és az RTL Klub azonnal lecserélte az indulásra váró Szombat esti lázban, mert kiszaladt a száján egy melegeket sértő mondat, Balázsék viszont bármit megtehetnek. Úgy látszik, az RTL Klubnál érzékenyebbek a melegeket érő támadásokra, mint a megerőszakolt lányokon gúnyolódókra! Innen üzenem Vadon Jani és Rákóczi Feri kislányainak: Kedves Hajnalka és Panni, ha valaki egyszer egy kis polski felhúzott ablakába szorítja a fejeteket, és megtörténik a ’káresemény’, nyugodtan gyertek hozzám, mert az apukáitok akkor is csak röhögni fognak az egészen.

Tárgyalások folytak,hogy a Celeb vagyok,ments ki innen műsorban szerepeljek természetesen ezek után ezt is lemondom, csak, hogy ne kelljen együtt lennem ezekkel az emberekkel. És az RTL Klubtól is azt várom, hogy ezek után határolódjanak el a műsorvezetőjüktől. Balázsékkal jó ideje elszaladt a ló, pedig csak Budapesten világhírűek. Én viszont sokat járok vidékre, ahol a legtöbben utálják őket.

Ja,és még egy dolog: Azért tisztáztam annak idején a múltammal és a magánéletemmel kapcsolatosan tudatosan mindent, hogy senki se köthessen belém, ha valamilyen üggyel kapcsolatban kiállok a világ elé. Akkoriban többször is elmondtam: rá fogok még lépni egy-két ember lábára. Nekem nincs vesztenivalóm! Ami pedig a mostani nyilatkozatot illeti, nem első felindulásból tettem. Hét napig vártam vele...

Hujber Ferenc

A Life.hu megkereste a Celeb vagyok, ments ki innen! műsor kreatív producerét, Herman Pétert, aki így nyilatkozott: "Nehéz komolyan venni Hujber Ferenc szavait. Az gondolom, hogy amit megfogalmazott, az nem korrekt. Nem számoltunk vele a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban. Az adás elkészítése előtt, sokkal több esetleges szereplőt felhívunk, mint akire szükség van, hogy felmérjük, kikkel tudunk együtt dolgozni. Hamar kiderült, hogy vele nem. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz , de azt hiszem jelen esetben nincs szó másról, mint címlap-vágyról. Valószínűleg Sebestyén Balázsék és az RTL Klub hátán felkapaszkodva szeretne magának publicitást szerezni."