9/11 – Amerika teljes készültségben van a terrortámadás évfordulóján

Forrás: AFP/Mark Ralston -
terrortámadás készültség szeptember 11. Egyesült Államok évforduló fenyegetettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az amerikai belbiztonsági minisztériumnak nincs tudomása konkrét terrorfenyegetésről, az Egyesült Államok biztonsági szolgálatai a korábbi évekhez hasonlóan most is fokozott készültségben várják a 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóját.

Hős négylábúak, akik életeket mentettek a terrortámadás idején. Kattints IDE és nézegess szívszorító fotókat az ebekről galériánkban!

Már 13 éve, hogy az al-Kaida terrorszervezet öngyilkos merényletsorozatot hajtott végre az Egyesült Államok ellen. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, a harmadik pedig a Pentagon Virginia állambeli arlingtoni épületébe repült.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Amerikai biztonsági szakértők szerint a dzsihadista terrorcsoportok közül az Egyesült Államok területére nézve az Arab-félszigeten működő al-Kaida-szervezet jelenti a legnagyobb potenciális veszélyt. Idén a Szíriában és az Irakban jelentős területeket uralma alá hajtó, magát Iszlám Államként tituláló szélsőséges csoport előretörése áll az aggodalmak középpontjában, különösen azután, hogy annak tagjai nemrég fejeztek le két amerikai újságírót.

Forrás: AFP/Mark Ralston

Az Egyesült Államokat és más nyugati országokat különösen az nyugtalanítja, hogy az Iszlám Állam soraiban számos állampolgáruk harcol.

Az Iszlám Állam mellett amerikai célpontok elleni támadásokkal fenyegetőzött az as-Shabab szomáliai dzsihadista szervezet is, amelynek vezérével nemrég amerikai dróncsapás végzett – tudósít az Origo.

"A jó hír országunk számára szerintem az, hogy 13 év után jelentősen javítottunk a nemzet azon képességén, hogy felfedezze és meghiúsítsa a külföldi terrorista összeesküvéseket, mielőtt azok elérhetnék hazánkat (...)" - mondta Jeh Johnson, a 13 évvel ezelőtt végrehajtott terrortámadások nyomán létrehozott belbiztonsági minisztérium vezetője. "A rossz hír az, hogy továbbra is valódi terrorista ellenségekkel és reális terrorfenyegetéssel kell szembenéznünk" - tette hozzá.

Ma ítélethirdetés lehet Pistorius ügyében ishttp://www.life.hu/news/20140911-oscar-pistorius-baratnoje-megolesevel-vadolt-paralimpikon-pereben-ma-itelethirdetes-lehet.htmlOscar Pistorius pere csütörtök reggel elkezdődött. A dél-afrikai paralimpikont barátnője meggyilkolásával vádolják. Az ítélethirdetés órákig, de akár péntekig is eltarthat. A büntetés időtartamát pedig csak három-négy hét múlva tudjuk meg.News--Megvan az ítélet: Rezesová 9 évet kapotthttp://www.life.hu/news/20140911-eva-rezesova-szlovak-milliomosno-jogerosen-9-ev-bortonbuntetest-kapott.htmlKilenc évre súlyosbította a bíróság Eva Rezesová elsőfokon hatéves börtönbüntetését. A szlovák nő az ítélet szerint legkorábban hat év után engedhető feltételesen szabadlábra.News--Kiszivárgott ötmillió Gmail-postafiók jelszavahttp://www.life.hu/news/20140910-kiszivargott-otmillio-gmail-postafiok-jelszava-egy-orosz-oldal-tette-kozze-a-hirt.htmlKözel ötmillió gmailes felhasználónevet és jelszót tettek közzé az orosz Bitcoin-fórumon - írja a szintén orosz CNews nyomán a hvg.hu. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.