A brit David Cawthorne Hainest, aki egy segélyszervezetnél dolgozott Szíriában, 2013 márciusában rabolták el. Ő a harmadik nyugati túsz, akinek kivégzését videóra vették a szélsőségesek - tájékoztat az al-Dzsazíra katari hírtelevízió.

Hainest ugyanott fejezték le, mint korábban James Foley-t és Steven Joel Sotloffot. Mint ahogyan a korábbi esetekben is, mielőtt megölték, fel kellett olvasnia egy előre megírt szöveget.

Forrás: AFP

Feltehetően őt is az az angol származású terrorista öli meg a videón, aki a két másik tússzal is végzett. A felvételen egy újabb brit fogoly is feltűnik, de az ő személyazonossága egyelőre még nem tisztázott.

Al Ghaoui Hesna, a MTVA tudósítója: "Ismertem a lefejezett újságírót"


A szíve összeszorul és szorosabban öleli magához kislányát, az öt hónapos Nedát Al Ghaoui Hesna, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, aki korábban számos háborúból, konfliktusövezetből is tudósított. Az elmúlt hetekben az Iszlám Állam (IS) terroristaszervezete által lefejezett újságírók közül az első áldozatot, James Foley-t személyesen is ismerte. Hesna erről itt mesélt a Life.hu-nak.