Az ENSZ békekövetévé nevezte ki Leonardo DiCapriót a világszervezet főtitkára, Ban Ki Mun. A hollywoodi filmsztár a klímaváltozás tudatosítását célzó világméretű akciókban nyújt segítséget.

A nemrég méretes szakállt növesztett Leonardo DiCaprio nemcsak a világ egyik vezető színésze, hanem régóta elkötelezett környezetvédő – indokolta a döntést az ENSZ-főtitkára. 

Forrás: AFP

DiCaprio 1998-ban alapítványt hozott létre azzal a céllal, hogy megismertesse az emberekkel a vadállatok utolsó érintetlen élőhelyeit és elősegítse a harmonikus kapcsolat kialakítását a természet és az emberiség között.

Ban Ki Mun bejelentette, hogy a sztár jövő kedden felszólal a világszervezet klímavédelmi csúcstalálkozóján, amelyre a világ 120 országának vezetőit várják New Yorkba. Részt vesz azon a nagy menetelésen is, amelyet vasárnap rendeznek az éghajlatért az amerikai metropoliszban.

Korábban már az ENSZ békekövetévé nevezték ki Stevie Wondert, Michael Douglast, George Clooneyt, Paulo Coelhót és Daniel Barenboimot is – írja az MTI.