második világháború repülő gyerekkor életveszély Bodrogi Gyula éhezés Nemzet Színésze vadászgépek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bodrogi Gyula, a nemzet színésze először vallott arról, milyen fájdalmakat kellett átélnie gyerekkorában a második világháború alatt.

Sztankay István és Avar István tragikus halála után két új nemzet színészét kell választani. Kattints IDE és tudd meg, kik a legesélyesebbek a megtisztelő címre!

Bodrogi Gyula a hot! magazinban mesélt a háború alatti nehéz időszakról. Elmondása szerint sokszor kellett nélkülöznie kisfiúként, gyakran megesett, hogy a legalapvetőbb élelmiszerek sem jutottak el a családjához. "Egyszer megláttam a szomszéd gyerek kezében egy karéj zsíros kenyeret. Annyira éhes voltam, hogy sírva fakadtam" – emlékezett vissza a legendás színész, akinek nemcsak az éhezést kellett elviselnie. Állandó volt az életveszély.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

„Sok repülőt lőttek le akkoriban, az egyik szilánkjai belefúródtak a barátom karjába. Egy vadászgép pedig éppen mellém lőtt egy sorozatot" – idézte fel a második világháború viszontagságait Bodrogi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.