Kállai-Kiss Zsófia X-Faktor Cserháti Zsuzsa Conchita Wurst RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barátnője, a tavalyi X-Faktor győztese, Danics Dóra kísérte el a tehetségkutató válogatójára Kállai-Kiss Zsófiát. A lány az Eurovíziós Dalfesztivál győztes dalával állt színpadra. A tehetséges jelentkező azonban nem először jelentkezett az X-Faktorban, 2010-ben egyszer már - négy igennel - a táborig jutott. 

Az X-Faktor hűséges nézőinek bizonyára ismerős volt Kállai-Kiss Zsófi, aki 2010-ben már jelentkezett az X-Faktorba. Akkor Cserháti Zsuzsa Egy elfelejtett dal című számával állt a mentorok el , amelyet Keresztes Ildikó meg is könnyezett.

A tehetséges lány azonban a tehetségkutató első szériájában nem jutott be a legjobb tíz közé, de most minden esélye meg van erre. Ezúttal Conchita Wurst Rise Like A Phoenix című dalával remekelt, és újra négy igennel tovább is jutott.

Forrás: RTL Klub

Alföldi szerint azért volt zseniális a produkció, mert Zsófi nem másolta Conchitát, mégis hatalmas átéléssel adta elő a dalt. Szikora Róbert arról beszélt, hogy szinte földbe gyökerezett a lába a gyönyörtől - akkor érezte ezt, amikor meghallotta először, tavaly, Krasznai Tündét énekelni.

Barátnőjének, Danics Dórinak is másodszorra sikerült Forrás: RTL Klub

A 2010-ben korán kiesett Zsófi számára most újra eljött a nagy lehetőség, és produkcióját látva lehetséges, hogy 2014 az ő éve lesz.

Dacból tanult meg énekelni Zsófi

Kállai-Kiss Zsófi 14 éves korában készített édesanyjának egy karácsonyi CD-t, amit a mama ugyan megköszönt, de hozzátette, hogy Zsófi inkább ne erőltesse az éneklést, mert egy hang nem sok, annyit sem talált el a karácsonyi dalokból. Ez úgy feldühítette a kamaszlányt, hogy gyakorolni kezdett és autodidakta módon megtanult énekelni.
"Eredetileg színésznek készültem, de rájöttem, hogy a zene sokkal jobban érdekel. A párommal alapítottunk egy zenekart, a szüleim pedig egyre többet mondták, hogy menjek el énektanárhoz, de a mai napig nem jutottam el. Viszont sok zenét hallgattam, karaokéztam és gyakoroltam, gyakoroltam, gyakoroltam" – mondta el 2010-ben Kállai-Kiss Zsófi az RTL Klub.hu-nak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.