Nincs pucér fotó Emma Watsonról – kamu volt az egész

Forrás: AFP/Ben Stansall -
cenzúra kampány kamu fotó Jennifer Lawrence meztelen marketingcég Emma Watson képek Kate Upton magánszféra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lesznek meztelen képek Emma Watsonról, mi több, még a 4chan nevű oldal leállítását is követelik azok, akik átverték az egész internetet. De akkor mindent szép sorjában.

Pár nappal ezelőtt a 4chan nevű oldal felhasználói megfenyegették Emma Watsont, hogy meztelen képeket szivárogtatnak ki róla. Az esetről a Life.hu is írt ITT.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Igen, ez az az oldal, amely agusztus 31-én a magánszféra megsértésének egyik legnagyobb internetes botrányát robbantotta ki azzal, hogy több hírességről, többek között Jennifer Lawrence-ről és Kate Uptonról jelentetett meg intim fotókat. A következő áldozat eszerint Emma Watson lett volna. A nagyobb hatás kedvéért még egy visszaszámlálós oldalt is indítottak a képek megjelenésének pillanatáig.

Igen ám, de az idő leteltével sem jelentek meg az ígért fotók. Helyettük egy Rantic Marketing nevű marketingvállalat honlapjára irányították a kíváncsiskodókat, ahol a 4chan oldal megszüntetéséért kampányoló üzenet fogadta őket. Eszerint egyetlen nő sem érdemli meg, hogy beleegyezésük nélkül magánfotókat közöljenek róluk, ezért az oldal mihamarabbi bezárását követelik. A kampány része volt még egy nyilvános levél Barack Obamának, amelyben az internet mihamarabbi cenzúrázását követelték.

A botrányról

Kate Upton, Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Lea Michele és Ariana Grande - csak néhány név azok közül, akiknek feltörték iCloud-felhasználóját, hogy meztelen képeiket kiteregethessék az interneten. Az ügyről bővebben ITT olvashatsz.

Összefoglalva: az ígéret, amely szerint hamarosan meztelen képeket láthatunk Emma Watsonról egy kamu volt, jó céllal. Bár nem a legjobb eszközt választották hozzá, az tény (most tényleg, pucér fotókkal fenyegetőzni?), de 48 millió felhasználóhoz jutott el üzenetük, hétmillió lájkot és megosztást kapott, valamint 3 millióan említették meg a Twitteren is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.