Gallai Rezső bácsi 110 éves korában, csütörtök virradóra, a győri Lepke utcai idősek otthonában hunyt el. Álmában érte a halál.

Elhunyt hazánk legidősebb embere – írja az Origo a kisalfold.hu-ra hivatkozva. Gallai Rezső 1904. január 29-én született Szombathelyen. Anyja nem tudta gondozni, lelencbe adta és Pápán élt, nevelőszülőknél. Nyolcévesen az utcán tanult meg olvasni, amíg az újságot vitte nevelőapjának, így értesült a balkán háború kitöréséről 1912-ben. 1916-ban veszprémi menhelyre került, majd Alagon volt lovászfiú. Győrbe költözött 1926-ban, a pengő bevezetésének évében, a nyomor éveiről később sokat mesélt. 

Gallai Rezső és unokája még januárbanForrás: MTI/Krizsán Csaba

1928-ban megnősült, egy fia született, aki 1956-ban disszidált és külföldön hunyt el. 1932-től a vízügynél dolgozott Rezső bácsi, de ahhoz, hogy nyugdíjas állása legyen, a háborúban frontszolgálatot kellett vállalnia.
A mai Ukrajna területén szolgált, egy partizántámadás során légnyomás érte és sebesültként hazakerült. Ezután egészen 98 éves koráig dolgozott a vízügyi igazgatóságnál.
Felesége halála után másodszor is megnősült, mindkét asszonnyal 32 évet élt együtt. Második fia két éve hunyt el, unokája, Tibor még a halála előtti napon is nála volt.

A világ legöregebb emberének a 116 éves japán Misao Okawát tartják. Mi hosszú életének titka? Klikk IDE, és tudd meg!