Brutális ámokfutás Kínában - négy kisiskolást késelt halálra egy férfi

halál Kína ámokfutás általános iskola késelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy általános iskolás gyerek halt bele egy késelő férfi utcai támadásába a dél-kínai Kuanghsziban. Hárman a helyszínen életüket vesztették, negyedik társuk a közeli kórházban hunyt el.

Az eset helyi idő szerint a kora reggeli órákban történt Pingsan településen, amikor a gyerekek a Kupu általános iskolába tartottak. A támadó elmenekült a helyszínről, kilétéről, esetleges indítékáról nem közöltek részleteket - tudósít az MTI.

A gyilkosság helyszíne Forrás: AFP/Str

Kínában időről időre megjelennek hírek hasonló iskolai, óvodai ámokfutásokról, amelyek mögött gyakran személyes sérelmek vagy mentális problémák húzódnak meg.

Legutóbb szeptember elején kilenc embert késelt meg egy ámokfutó a közép-kínai Hupej tartomány általános iskolájában, hárman meghaltak, hatan sérülésekkel kerültek kórházba. A tettes a támadás után magával is végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.