Na, ilyet még biztosan nem láttál! Mikroba-állatkert nyílt Hollandiában

Forrás: http://www.micropia.nl/ -
Amszterdam mikroba mikroorganizmus állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az biztos, hogy ilyet csak nagyon kevesek láttak! Hollandiában megnyílt a világ első, mikroorganizmusokat bemutató állatkertje, amely lehetővé teszi, hogy bárki számára láthatóvá váljanak a világ legapróbb élőlényei.

Több mint 12 év előkészítő munka után Maxima királyné nyithatta meg a világ első mikroba-állatkertjét, amely Amszterdamban található. Minden emberi testen mikrobák milliárdja él - az élet lehetetlen lenne nélkülük. A baktériumokkal, vírusokkal és más egysejtű organizmusokkal kapcsolatos tudatlanság és a tőlük való félelem azonban meglehetősen nagy - fogalmazott az amszterdami intézmény.

Ilyeneket is láthatunk... Forrás: http://www.micropia.nl/

A Föld legkisebb és legősibb élőlényeinek a kutatók becslése szerint csupán egy százaléka ismert. A mikrobiológia viszont jelentősen hozzájárulhat a Föld gondjainak, például a környezetszennyezés, az éhezés és a betegségek problémájának megoldásához. A mikroorganizmusok "elfogyaszthatják" a műanyagot, segíthetnek a szennyvíztisztításban és a gyógyszerek fejlesztésében vagy az ürülékből történő biogáz-előállításban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.